Notícies de Vilanova

El Ple, que va durar poc més d’una hora, va aprovar el calendari de plens i de les comissions informatives així com la creació de la Comissió Informativa per a l’elaboració d’un nou Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal (POUM). En aquest punt, aprovat per unanimitat, la posició de la CUP va ser la de demanar una major determinació per tal de poder-lo finalitzar abans del final d’aquest mandat i també, si s’escau, de celebrar alguna consulta ciutadana sobre temes concrets.

La CUP va posar immediatament aquesta informació a la fiscalia anticorrupció i a l’oficina antifrau i va presentar una moció al ple de febrer, que es va aprovar per unanimitat, demanant la creació d’una comissió d’investigació.

La comissió d’investigació es va començar a reunir el mateix mes de febrer i ha estat analitzant, bàsicament,  la documentació relacionada amb les 5 empreses que més han facturat a l’IMET i La Parera a partir del 2006 (ja que l’anterior documentació s’havia destruït perquè no és obligatori guardar-la durant més anys).

Analitzades al detall les “Bases per a la governabilitat de Vilanova i la Geltrú 2015-2019”, queda encara més clar que el pacte entre CiU i PSC respon més a la voluntat dels dos partits de seguir manant que a les necessitats dels vilanovins. Sense que amb posterioritat a les eleccions municipals cap de les dues formacions fessin un mínim d’autocrítica sobre la pèrdua de suports, que ha fet que per primera vegada la suma de les dues sigui inferior al quaranta per cent dels vots, el pacte de govern sociovergent tampoc recull una determinació clara de les polítiques a seguir els propers anys.

La comissió negociadora va exposar el resultats de les reunions mantingudes amb la resta de partits i, especialment, les converses que havien de permetre conformar un bloc d’esquerra popular sobiranista que sumés 11 regidors (CUP+ERC+SomVNG, proposta de l’Assemblea Popular de la CUP del 31 de maig passat) per oferir un projecte de govern a la ciutat. Malgrat el suport de SomVNG al projecte de govern de la CUP (a qui estem profundament agraïts), els dubtes d’ERC  respecte la proposta no han permès fer-la prosperar.

Després de l'assemblea del diumenge 31 de maig, amb unes 150 persones assistents, la CUP va fer pública la seva proposta basada en la transformació de les polítiques i l'ordre de prioritats de l'Ajuntament.

És en aquesta lògica que l'assemblea de la CUP va decidir proposar una majoria alternativa al bipartidisme clàssic que recollís aquestes majories. És a dir, un govern liderat per la CUP, Esquerra i SOM VNG que fes realitat la regeneració democràtica front a la vella política i que posi l'Ajuntament al servei de les lluites i les necessitats de les classes populars.

El pati de l’escola de música Mestre Montserrat va ser testimoni d’un debat extens, de més de dues hores, al voltant del paper que ha de tenir la CUP en la nova composició del Ple de l’Ajuntament.

Els resultats de les eleccions municipals deixen un Ajuntament amb més forces i més pluralitat que obre un ventall de possibles escenaris. La CUP valora molt positivament els resultats, que l’han situat en una posició de força a l’Ajuntament, a només un regidor de distància de la llista més votada, Convergència i Unió, que ha perdut un miler de vots i tres regidors respecte a les eleccions de 2011, i amb els mateixos cinc regidors que el PSC, amb dos mil cinc-cents vots menys que a les anteriors i a només vuit de distància de la CUP.

Barri a barri, carrer a carrer, persona a persona.
La CUP tindrà màxima presència al carrer per donar a conèixer la seva tasca durant les properes setmanes de campanya electoral.
(Consulteu el calendari a continuació)


La CUP de...
En un acte celebratel passat diumenge, la Candidatura dâ??Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú, va presentar les tres persones que formaran equip al capdavant dâ??aquesta candidatura de cara a les properes eleccions municipals. Lâ??acte...

Pàgines