La CUP vol ser el “cavall de Troia” de les classes populars al Parlament

El Barcelona Teatre Musical (BTM) va quedar petit per acollir l’acte central de campanya de la CUP-Alternativa d’Esquerres.

A les sis de la tarda llargues cues s’endinsaven a l’edifici del BTM i al cap de vint minuts ja no hi cabia ningú. Unes cinc centes persones, si no més, van haver de veure l’acte des de l’exterior, en una pantalla gegant habilitada per tal de permetre seguir els parlaments a tots aquells que s’hi havien acostat. A dins, l’ambient era electritzant. Càntics i banderes onejant van fer l’espera més amena, i al cap de pocs minuts va donar inici a l’acte una ballarina que donava ritme a uns versos de Vicent Andrés Estellès.

La cultura va tenir un paper preponderant durant l’hora i mitja que va durar l’acte, fos en les paraules de les intervencions, fos en les actuacions musicals. Obrint Pas, Cesk Freixas i Pau Llonch, acompanyat d’un ball de bastoners, van oferir als assistents alguns dels moments més emocionants del vespre, com quan els valencians Obrint Pas van interpretar La Muixeranga i tothom es va aixecar de les butaques.

Els quatre candidats que encapçalen les llistes de cada demarcació van intercal·lar els seus discursos amb els de Diego Cañamero, del sindicat andalús SAT, i Txelui Moreno, de l’esquerra aberzale, que van donar suport a la CUP-AE i a l’anhel de llibertat de les classes populars del poble català. Lluc Salellas, de Girona, (“lluitem contra els forts quan som febles, i contra nosaltres mateixos quan siguem forts”), Antonieta Jarne, de Lleida (“volem uns Països Catalans on no hi hagi perifèries, tractades com a parcs temàtics”), Jordi Martí, de Tarragona (“la política de la dignitat, la de qui s'afirma i diu “jo sóc un ésser humà”, “jo sóc aquest”, “jo sóc aquesta”, colpejant-nos el pit com feia Ausiàs March, és indestructible”) i David Fernández, de Barcelona (“anem al Parlament a ser el cavall de Troia de les classes populars, a aixecar catifes, a desobeir la por, a denunciar l'estafa, a fer-los la vida impossible mentre ells ens la segueixen fent a nosaltres') van donar contingut a una jornada emotiva que va insuflar ànims per treballar en la darrera setmana de campanya i que va servir, també, per presentar el vídeo de campanya dirigit per Marc Recha i gravat al Garraf.

Fotografies de l'acte

Vídeo de l'acte (TV3)

Programa polític CUP-Alternativa d'Esquerres

Principis d'Acció política CUP-Alternativa d'Esquerres

www.unitatpopular.cat