La CUP presenta la campanya Actuem!

Durant el mes de desembre es duran a terme diverses accions per fomentar el consum responsable i per la defensa del Medi Ambient

Les festes de Nadal sempre van acompanyades d'un consumisme extrem que assumim de forma inconscient. Aquest consumisme per si mateix ja és denunciable i cal reflexionar-hi, però a més, comporta un augment de la generació de residus que cal prendre en consideració. Totes les qüestions que deriven d'aquest fet han portat al grup de treball de la candidatura que tracta els aspectes del Medi, a impulsar una campanya que pugui sintetitzar aquesta preocupació i que ajudi a conscienciar a la població de la nostra vila en tota aquesta problemàtica.

Per aquest motiu, es posa en marxa la campanya Actuem! , que constarà de tres activitats i que anirà acompanyada de la presentació d'una moció al Ple municipal de desembre per part de la CUP. L'objectiu, però, és que la campanya no només serveixi per prendre consciència de la nostra petjada ecològica durant aquestes dates, sinó que ens permeti reflexionar sobre quines actituds serien les òptimes per poder respectar el nostre entorn.

La primera activitat prevista és la neteja dels Colls-Miralpeix, que es portarà a terme el proper diumenge 1 de desembre. La convocatòria és a les 10:30h a l'ermita de Sant Cristòfol. Davant de la impunitat dels que embruten i la passivitat de les administracions, ens posem mans a l'obra per dignificar un dels espais verds que envolten la nostra vila. La CUP facilitarà guants de plàstic als assistents, però us recomanem que els que tinguin guants de jardiner en portin.

El dissabte 14 desembre a les 19:00h a l’Ateneu Vilanoví es realitzarà el taller “la petjada ecològica” i servirà per exposar com afecta l'activitat humana global sobre els recursos naturals, i com afecta la de cada individu. Aquest taller serà molt útil a l'hora de poder conèixer de primera mà i de manera molt gràfica quin és l'impacte ecològic de cadascú.

Finalment, i amb la voluntat de fomentar el consum responsable, i davant les ofensives campanyes consumistes del Nadal, es realitzarà una jornada d'intercanvi de joguines. Serà el dissabte 21 de desembre a partir de les 11h a la Plaça dels Cotxes. La idea és oferir la possibilitat d'intercanviar joguines (evitant les que fomenten el sexisme o el bel·licisme) per tal de oferir la visió de que compartir és viure. A més, totes aquelles joguines cedides que no siguin intercanviades seran donades a la PAH, per fer-les arribar a aquelles famílies que ho necessitin.

Pel que fa a la moció que es presenta al Ple del desembre, es proposa replantejar el model actual de gestió de residus per tal que la gent deixi de ser un agent passiu davant aquesta qüestió i participi en aquest nou model que proposa la CUP. A més, proposem crear una nova pàgina web on s'unifiquin totes les qüestions relacionades amb els residus, i que sigui pràctica i didàctica, i que faciliti tota la informació de manera entenedora. Un web on s'hi puguin consultar els serveis i horaris que ens ofereix el Punt Net, les taxes, els horaris de la deixalleria mòbil, els percentatges de reciclatge... Tot un seguit d'informacions importants si volem fer partícips a la societat, i que aquesta sigui conscient de que amb l'actuació individual podem fer molt pel nostre entorn. Així doncs, actuem!