Finalitza la vaga de Mahle amb acord


Els treballadors de Mahle van aprovar en assemblea, amb el 72% dels vots a favor, acceptar el conveni negociat pel comitè d'empresa, on la Confederació General del Treball (CGT) hi té la majoria.



Els treballadors de Mahle han donat suport al preacord al qual van arribar dijous passat entre el comitè i la direcció de la fàbrica per desencallar l'aprovació del conveni col·lectiu.



Un 72% dels treballadors que van votar dimarts entre les cinc del matí i les cinc de la tarda accepten les condicions negociades pel comitè. En total van votar 442 treballadors dels 555 de censats. Dels vots emesos, 318 van dir sí a la signatura del conveni col·lectiu i 105 es van definir en contra del document. A més, hi va haver 17 vots en blanc i dos vots nuls.







Notícia publicada el dijous 7 de setembre 2007:



Els treballadors de Mahle en vaga indefinida



Els treballadors de l’empresa Mahle de Vilanova han acordat aquest dimecres realitzar una vaga indefinida com a mesura de pressió davant les negociacions del conveni. Pràcticament la totalitat dels treballadors es van sumar aquest dimecres a la convocatòria de vaga de 24 hores que s'havia decidit a principis d'estiu. El mateix dia es va celebrar una assemblea de treballadors per ratificar la realització d'una vaga indefinida, que s'aplicarà de forma parcial.  



Les negociacions entre els treballadors i la direcció de Mahle sembla que en comptes d'avançar, retrocedeixen. El comitè i l'empresa es van reunir aquesta setmana per intentar avançar en els punts del conveni que els tenen enfrontats des de fa més d'un any i mig, però la trobada no va acabar bé. Els treballadors tenen la sensació que l'empresa ha fet marxa enrere i asseguren que han començat a posar damunt de la taula punts que ells ja donaven per superats.



El comitè va acceptar que els sous dels treballadors tinguessin una pujada inferior a l’IPC per als anys que duri el conveni. De fet, l'acord que hi havia damunt de la taula era que la revisió salarial dels empleats els augmentaria un 2% anual. A canvi, volien que l’empresa renunciés als altres dos punts que més els enfronten: un torn els diumenges i la pèrdua del dret a cobrar el cent per cent del sou a partir del segon mes de baixa per malaltia comuna.



En les darreres trobades, el comitè havia acceptat que la durada del conveni s’allargués un any més del previst (és a dir, que tindria vigència fins el 31 de desembre del 2009) i que el torn dels diumenges podria ser obligatori un cicle a l’any per a cada treballador (el que representaria que cadascun d'ells treballaria 15 diumenges a l'any).



 



Font: VilanovaDigital