Empenta “Cap a la Sobirania Popular” a la segona xerrada organitzada per la CUP

Representants de diversos moviments socials i col•lectius van defensar la sobirania popular com l’objectiu final de tot el procés d’independència

Prop d’un centenar de persones van acostar-se al nou local de l’entitat Can Pistraus per presenciar la segona xerrada del cicle “Per Canviar-ho Tot” que la CUP de Vilanova organitza durant aquestes setmanes. Núria Comerma representant l’Assemblea Groga en defensa de l'educació pública, Jordi Martí Font membre del sindicat CGT , Josep Manel Busqueta representant del Seminari economia alternativa TAIFA i Pau Llonch de la PAH de Sabadell, van ser els protagonistes de l’acte que es va celebrar el passat divendres. Cadascú parlant des del seu àmbit, però sempre posant en comú la necessitat de bastir lluites conjuntes i donant tota la importància a aquesta conquestes quotidianes que cal anar aconseguint abans no ens ho prenguin tot. 

En tots els casos es va remarcar que el procés cap a la independència no pot ser l’única lluita ni l’únic objectiu de la població, i que a més aquest procés sobiranista no ha d’amagar les veritables lluites diàries que vivim als nostres barris. Exemples com el de la PAH o l’Assemblea Groga ens demostren que de res ens servirà tenir un nou estat si un cop l’assolim no podem garantir el dret a l’habitatge o el sistema d’ensenyament públic ha quedat del tot desmuntat. El nou estat català no pot seguir el model capitalista, ja que ens aboca directament a la situació d’ofec econòmic que els mercats estan portant a terme al món occidental. El deute, segons l’economista Josep Manel Busqueta és el principal problema en el que ens haurem d’enfrontar, i el que hipotecarà de totes el nou país que pugui sorgir si aquest no opta per desobeir-lo i considerar-lo il•legítim. La xerrada es va allargar fins les 22h, un exemple de la importància que han de tenir els moviments socials en aquest nou país i dels grans coneixements que tenien els ponents que van protagonitzar l’acte.

El cicle seguirà amb l’anàlisi d’“Altres pobles, altres processos” el dia 4 d’abril a l’Ateneu

Per tal de tractar els casos de dos territoris amb un bagatge reivindicatiu força extens i que actualment estan immersos en processos democràtics que poden desembocar en un canvi d'estatus polític, la tercera xerrada tractarà dels altres pobles camí de la independència. Xavier Solano, assessor de l'Scottish National Party i Josep Sort, Doctor en Ciència Política i expert en el Quebec seran els ponents d'un acte que es farà el divendres 4 d'abril a les 19:30h a l'Ateneu Vilanoví. Es tracta d'uns ponents amb un alt nivell de coneixement sobre cada cas, i que de ben segur podran oferir una visió molt enriquidora dels processos que viuen aquests pobles, amb un anàlisi del que els ha dut fins a trobar-se davant la celebració d'un referèndum i l'anunci d'unes eleccions anticipades, en cada cas, que sens dubte tindran molta repercussió sigui el resultat que sigui.