El Ple traslladarà la vianalització d'un nou tram de l'Av. Francesc Macià a la comissió elaboradora del Pla de Mobilitat

La moció per garantir el subministrament d'aigua a tots els vilanovins s'aprova per unanimitat, i la que feia referència a l'ús dels lavabos públics es va deixar sobre la taula

En aquest Ple, la CUP va presentar 3 mocions. La primera feia referència a la utilització pública dels lavabos d'establiments que fan un ús privatiu de l'espai públic i a la demanda de senyalitzar aquells lavabos ja presents en dependències municipals. Aquesta moció es va acabar deixant sobre la taula per la voluntat del govern de tractar-ho en la comissió informativa corresponent i treballar millor aquesta proposta.

La segona moció també va rebre la proposta del govern de no ser tractada, però en aquest cas vam voler mantenir-la per conèixer l'opinió dels grups municipals. Feia referència a la vianalització d'un nou tram de l'Avinguda Francesc Macià, entre la Rambla Samà i el carrer Josep Coroleu. La majoria de grups s'hi van mostrar partidaris, si bé l'acord final va ser el d'instar a la comissió encarregada d'elaborar el nou Pla de Mobilitat a tenir en compte aquesta proposta i estudiar-la seriosament.

La tercera moció va portar força debat, tot i les hores en què va ser tractada, tot i que únicament demanava garantir el subministrament d'aigua a tots els habitants de Vilanova i la Geltrú. A més instava al govern a que, via serveis socials, s'elaborés un protocol d'actuació amb la Companyia d'Aigües per detectar aquells casos en els que es procedeix a un tall de subministrament d'un bé tan essencial com aquest per motius econòmics. Tot i la pressió del govern, vam mantenir la moció i finalment va ser aprovada per tots els grups.

Pel que fa a la resta de mocions destaquem la que va presentar el PSC i ICV, amb el suport de la CUP, on es parlava de la situació de les treballadores de la neteja i la cuina de les llars d'infants El Gavot i el Drac. Són dos centres públics sota gestió de la generalitat, però igualment el Ple Municipal va donar suport i es va comprometre a treballar i fer tots els esforços per mantenir els llocs de treball i les condicions laborals a aquestes treballadores.