Dues mil persones al bloc anticapitalista a Vilanova i la Geltrú

Més de 2000 persones van secundar ahir la convocatòria de manifestació llençada per l'Assemblea de Drets Socials, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la CGT comarcals. La manifestació va arrencar dels blocs de l'Esmeralda, al barri de treballadors del Molí de Vent i va recórrer el barri de Sant Joan i el centre de la Vila per acabar amb els parlaments a la Plaça de la Vila.

La convocatòria centrava la protesta en el poder financer i el domini dels bancs sobre la política.
Pel matí es van succeir diferents accions organitzades pel mateix bloc popular anticapitalista. La CGT i l'Assemblea pels Drets Socials van centrar es seves accions informatives al comerç del centre, que estava majoritàriament tancat a excepció feta d'algunes cafeteries, forns de pa i franquícies d'Inditex, empresa recentment condemnada 40 vegades al Brasil per explotació infantil i esclavatge. Per la seva banda, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va focalitzar la seva acció contra la seu del BBVA a la Rambla, banc responsable en concret del desnoament i endeutament de per vida del Mohammed i la seva família. A la seu del BBVA es van viure moments de tensió al carrer amb els treballadors i banquers, que van obligar la PAH a requerir la presència dels Mossos d'Esquadra.

Finalment, a les 12h arrencava la manifestació de la Coordinadora d'Estudiants de Vilanova, recentment constituïda, que després de recórrer els instituts de la vila va aplegar 200 estudiants en una marxa pels carrers del centre que va acabar davant de l'Ajuntament.

La jornada venia precedida de l'acció dels regidors i militants de la CUP que havien convocat concentració la vigília davant de l'Ajunatment per denunciar el segrest de la democràcia. Concentració on es va anunciar la seva voluntat de tancar-se simbòlicament dins el consistori per denunicar e poder dels bancs, el desmantellament dels drets socials i l'absència de democràcia a les institucions.