La CUP de Vilanova entrega al Conseller d’Interior les mocions aprovades pel Ple sobre pilotes de goma i la detenció d’antifeixistes

La presència del Conseller a la Junta de Seguretat Local ha permès qüestionar de manera directa l’actuació dels cossos policials en diversos àmbits

En el marc de la sessió plenària de la Junta de Seguretat Local, que s’ha celebrat aquest divendres al matí al Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilanova, la CUP ha pogut transmetre personalment al Conseller d’interior diverses qüestions. Aquesta Junta es celebra a la ciutat com a punt de trobada dels diversos cossos policials i on es posen en comú el balanç anual de cada cos policial a la nostra ciutat. 

La CUP, mitjançant el seu representant a la Junta, ha aprofitat el torn de precs i preguntes per mostrar el seu rebuig frontal a l’operatiu policial que va mobilitzar un operatiu de dos-cents Mossos d’Esquadra per entrar al Centre Social Can Vies de Sants, en un intent de criminalització dels col•lectius que treballen al barri. A més, s’ha denunciat la difusió feta de l’actuació policial, en la que s’acusava un dels detinguts, amb nom i cognoms apareguts a la premsa, de ser el cap d’una suposada banda organitzada.  

Finalment, se li ha fet entrega de les mocions aprovades per 22 dels 25 regidors del Ple, la primera demanant la supressió de les pilotes de goma i la segona denunciant aquesta actuació policial contra antifeixistes.

A més, des de la CUP s’ha demanat a totes les forces policials i als representants del govern, el màxim compromís en la lluita contra la violència masclista, posant èmfasi en el treball a infants i joves per evitar que les generacions futures hagin de conviure amb aquesta lamentable xacra que té la nostra societat.