La CUP explica les seves propostes en l'àmbit de l'economia i la promoció econòmica

La CUP aposta per l'impuls d'una taula de ciutat per la crisi, la creació d'una cooperativa d’estalvi i crèdit municipal i l'ampliació dels eixos comercials.

L’ajuntament de la ciutat ha de fer tots els esforços possibles per tal de minimitzar la situació de crisi en què ens trobem i, per tant, creiem que ha de mirar de treballar al costat dels treballadors, els autònoms i els empresaris per tal de fer polítiques actives de generació d’ocupació. Des de la CUP seguim creient imprescindible la creació d’una taula de ciutat per la crisi on siguin representats tots els agents econòmics, sindicats i entitats relacionades de la vila per mirar de fer polítiques conjuntes que rebaixin les greus conseqüències de la crisi econòmica.

La CUP proposa ampliar els eixos comercials de la ciutat per fomentar el comerç de barri i mirar de reduir els alts preus dels locals en algunes zones de la ciutat. En aquest sentit, la CUP proposa vianalitzar l’avinguda de Francesc Macià fins al carrer Coroleu, pensant en una futura ampliació fins a Dr. Zamenhof, i fer una altra zona de vianants que uneixi el carrer Llibertat amb el Passeig Marítim passant pel carrer del Gas. VIlanova ha esdevingut capital comercial, però també a costa de tenir quasi tota la Rambla en mans de multinacionals. És per això que ara toca acompanyar un teixit comercial local que floreixi i competeixi amb aquestes franquícies, per tal de generar més economia arrelada al territori.

Els bancs i caixes han estat un dels principals causants d’aquesta crisi i els culpables que continuï allargant-se per la seva negativa al crèdit, tot i les ajudes públiques que han rebut. Per això, des de la CUP es creu que ara és el moment de crear estructures públiques que supleixin aquestes entitats i proposa que es comenci a treballar per crear una cooperativa d’estalvi i crèdit municipal. En el mateix sentit, es proposa treballar de manera preferent amb la banca ètica.

La crisi ha provocat una precarització del mercat de treball i un augment del treball temporal. És per això que la CUP proposa convertir el Club de la Feina en un instrument de referència en la contractació laboral local, que col·labori amb les empreses per tal de prioritzar els treballadors que porten més temps en situació d’atur i que els treballadors puguin cobrar de manera íntegra els sous que paguen les empreses per ells sense que una ETT es quedi part del seu salari.

La CUP creu indispensable no només projectar la ciutat portes enfora, sinó cercar la seva internacionalització i promoció sectorial, no només en turisme sinó en aquells sectors on pugui aportar, atreure i posicionar-se.

Finalment, entre d'altres propostes, la CUP proposa reforçar les fires i mercats sectorials per a la promoció interna, l'intercanvi i la dinamització de la diversitat de sectors comercials que conviuen i que s'han d'ampliar a Vilanova i la Geltrú.