Sergi López tancarà la llista de la CUP de Vilanova

Una setantena de persones van assistir a l’assemblea que aprovà la llista definitiva de la CUP per a les eleccions municipals.

També s’aprovà de forma provisional el programa polític, amb la intenció que en els propers dies es pugui enllestir amb les aportacions de darrera hora.

L’actor vilanoví Sergi López tancarà la llista electoral definitiva de la CUP, aprovada per àmplia majoria en l’assemblea de diumenge a la Gran Penya, mostrant així el seu suport a la candidatura de l’esquerra independentista. El mes de gener ja es van presentar en públic les deu primeres posicions de la llista, amb Josep Maria Domènech ocupant el primer lloc. Diumenge, a més d’aprovar la llista sencera, també es va afrontar un canvi en els primers llocs. Degut a la incorporació recent a un lloc de feina que genera incomptabilitats amb el fet de ser regidora, Tània Reyes serà substituïda en el número tres per Marta Jofra, persona vinculada a diferents entitats i associacions vilanovines, i que treballa en el camp de l’assessoria medioambiental.

En la mateixa assemblea, també es va dur a aprovació el programa electoral. Des de les primeres jornades de participació, organitzades a finals de gener, la CUP ha posat tot l’esforç en recollir propostes ciutadanes per elaborar el programa de forma oberta i participada. Així, va engegar la web www.governemnos.cat i envià uns díptics informatius que tenien un espai per a les aportacions, que es podien entregar en unes urnes col•locades als centres cívics de la ciutat. En total, s’han rebut un centenar de propostes que s’han afegit al programa, dividit en cinc eixos temàtics: “Blindatge dels drets socials”, “Activació econòmica i lluita contra l’atur”, “Democràcia directa i aprofundiment democràtic”, “Compromís amb la terra: una ciutat sostenible i cohesionada” i “La cultura com a element de transformació”. Per tal d’acabar de polir alguns detalls i donar temps a l’assemblea de llegir amb profunditat tots els punts, els assistents van donar la conformitat al programa deixant un marge per a la seva millora en els dies immediats.

Per últim, a l’assemblea també es van explicar els actes més destacats de la campanya electoral i el calendari de treball des d’ara i fins les eleccions municipals. Destaquen, el mes d’abril, la xerrada-concert amb Antonio Baños, a la Plaça de la Immaculada Concepció, divendres 24 d’abril, i la presentació de la llista i el programa electoral, amb un concert de Cesk Freixas i la Fera Ferotge, dijous 30 d’abril a la Plaça de l’Assumpció. Durant la campanya, l’acte central comptarà amb la presència de David Fernández i Gabriela Serra, així com d’un concert amb els grups La Troba Kung-Fú, At Versaris i Mareta Bufona, dissabte 9 de maig. Abans, com sempre, la CUP estarà present a la Rambla amb una parada tot el dia de Sant Jordi.