NEIX L'ATENEU VILANOVÍ

L'objectiu de l'associació és crear una entitat que esdevingui un referent de cultura popular, d'esperit crític i de consciència nacional a la vila.

L’Ateneu Vilanoví neix amb l’objectiu de crear una nova entitat que esdevingui un referent de la cultura popular, de l’esperit crític i de la consciència nacional a la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Ha estat constituïda per un grup de vilanovins i vilanovines que provenim de diverses entitats culturals, dels grups de balls populars, de moviments i grups politics d’esquerres i independentistes.

L'Associació creu que Vilanova i la Geltrú es mereix i necessita aquest referent cultural, que dins la pluralitat i la diversitat, lluiti per promoure valors com la solidaritat, el treball col·lectiu, l’ecologia, la memòria històrica i la cultura feta des del poble. Es vol que sigui una entitat cultural que situï la ciutat en el mapa cultural dels Països Catalans, i que alhora, porti la cultura d’arreu del país a la vila.

Entre la programació elaborada pels propers mesos hi figuren actuacions musicals, exposicions de fotografies, projeccions de documentals i pel·lícules, taules rodones sobre temes diversos, conferències, xerrades i debats. A més, també s'ofereix el local de l'associació per tal que els diferents grups, associacions o col·lectius de l’esquerra independentista o anticapitalista, dels moviments feministes i antipatriarcals, del món sindical, de l’ecologisme o la defensa dels animals, dels grups alter-mundistes o partidaris del decreixement puguin celebrar-hi els seus actes o reunions.