L'Assemblea Popular de la CUP acorda defensar l'aigua pública i preparar mobilitzacions pels drets socials

Una cinquantena de persones van participar ahir al Castell de la Geltrú a l'Assemblea Popular de la Candidatura d'Unitat Popular de Vilanova i al Geltrú. Entre d'altres discussions, l'assemblea va acordar el posicionament de la CUP davant del dèficit de caixa de l'Ajuntament i la proposta del govern de concessionar les empreses públiques d’aparcaments i d’aigües. L'assemblea també va discutir i aprovar els comptes de la candidatura, va posar les bases per a la constitució d'un grup de treball específic per a la revisió del la General Urbanístic i va acordar preparar una gran mobilització comarcal en defensa de l'educació pública, la salut, en contra dels desnonaments i a favor dels drets socials.

La CUP també va sotmetre a discussió els projectes de banc de terres, caixa municipal cooperativa com a instrument financer ciutadà i la implantació progressiva de la recollida porta a porta com a pas cap a l'objectiu de Residu Zero i per crear més llocs e treball amb la mateixa despesa. Són propostes constructives que la CUP portarà a discussió al carrer i al Ple en les properes setmanes o mesos.

Finalment, la CUP va convidar els assistents al Sopar a la fresca del proper dissabte 9 de juny que tradicionalment organitza la CUP cada anys cap als volts de maig, i que aquest any compatrà amb intervencions de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i de l'Assemblea Nacional Catalana, com a convidats especials. La CUP també ha programat per al proper dissabte 16 un debat-col·loqui sobre 'els municipis com a motor de la independència' per debatre l'estratègia independentista a seguir des del territori.