La CUP proposa tancar periòdicament la carretera del Pantà (BV221) per a la pràctica del ciclisme

La CUP presenta al ple del proper dilluns 4 de juny una iniciativa en forma de moció per afavorir la pràctica del ciclisme en carretera, molt popular a la ciutat i al país.


Creiem que des de l’Ajuntament s’ha de realitzar alguna acció per afavorir-ne la pràctica així com per a millorar-ne la seguretat, ja que com que es tracta d’un esport que requereix compartir la calçada amb vehicles motors, s’exposa a un grau de perillositat important.
-
Des de la CUP creiem que una molt bona mesura per facilitar i incentivar la pràctica d’aquest esport i donar-lo a conèixer a la gent que encara no el practica, seria tancar el tram de carretera BV-2115 (carretera del pantà de Foix) entre la segona rotonda d’entrada a l’autopista C-32 i Castellet a vehicles motors cada primer diumenge de mes o amb una freqüència que es consideri oportuna. Això permetria als ciclistes passar-hi amb més tranquil•litat i seguretat, gaudint de l’esport i el paisatge sense necessitat de preocupar-se dels vehicles motors. A més, atrauria a força gent aficionada a aquest esport d’arreu del territori.
-
Aquest tram de carretera és molt utilitzat pels ciclistes, ja que és un dels punts de sortida de la ciutat cap a la resta del Penedès, per la seva bellesa paisatgística o les característiques del seu traçat. Més enllà d’aquest argument, creiem que hi ha alternatives viàries suficients com perquè el trànsit motoritzat no es vegi afectat per aquesta mesura, que com a màxim només es produiria un dia al mes.
-
Consulta la MOCIÓ