La CUP presenta el portal transparencia.click

Es tracta d’una eina de comunicació anònima entre la ciutadania i la CUP

Aquest dimecres, la CUP va presentar una nova eina de comunicació de la ciutadania cap a la CUP. Si fins ara eren les diverses de contacte tradicionals, ja fos presencial (a les assemblees, visitant l’Ateneu o el despatx de l’ajuntament), per mail o telefònicament; a partir d’avui s’obre una nova via de comunicació, que a més és anònima i confidencial.

La idea és que qualsevol persona es pugui posar en contacte, fer qualsevol pregunta, o posar en coneixement de la CUP qualsevol qüestió o documentació sense que ni tan sols els receptors de la CUP, puguin tenir coneixement  ni del nom de la persona, ni del seu mail i ni tan sols del seu IP.

Des de ja fa mesos, persones properes a la CUP i de la pròpia CUP, estan desenvolupant aquest portal que permet una comunicació totalment anònima. El fet que es fes arribar de manera confidencial les primeres informacions que van permetre a la CUP denunciar les possibles irregularitats en processos de contractació a l’IMET i alguna altra denúncia que ha arribat de manera anònima aquests darrers mesos, i que s’està investigant, han fet accelerar la posada en marxa d’aquest portal.

Amb tot això, la CUP remarca que aquest grup municipal no denuncia o posa en qüestió la legalitat de la gestió municipal, ni veu ombres arreu, sinó que únicament posa a disposició d’aquelles persones que puguin tenir alguna inquietud sobre algun afer concret relacionat amb la gestió pública, en qualsevol àmbit i a qualsevol nivell, una eina de comunicació directa, sense que pugui veure perillar el seu anonimat i sense que li pugui comportar cap represàlia posterior.

Es tracta d’una prova pilot que engeguem des de la CUP de Vilanova i que depenent del seu funcionament i èxit servirà per estendre-ho a  d’altres candidatures que hi estan interessades o a d’altres nivells de les Candidatures d’Unitat Popular. 

 

Clica aquí per accedir al portal transparencia.click