La CUP porta al Ple la municipalització del Servei de Consergeria dels edificis municipals

El Ple del mes de març també debatrà sobre la mobilitat a la façana marítima de la ciutat i també tractarà una moció a favor de la jurisdicció universal

Seguint amb el conjunt de mocions que durant els darrers mesos s'han presentat, la CUP segueix apostant per la municipalització de serveis que actualment es troben en concessió a empreses externes a l'Ajuntament. Creiem que la municipalització és la solució que pot resoldre diversos conflictes que pateixen els treballadors, pel fet de poder negociar i tenir unes condicions laborals acordades directament amb l'Ajuntament. A més, també considerem que la municipalització podria representar un estalvi considerable dels costos del servei, i que per tant tota la ciutat se'n veuria beneficiada. En el cas d'aquesta moció, la CUP demana una negociació amb els sindicats per acordar unes condicions laborals i acte seguit portar a Comissió Informativa la proposta de municipalització. El servei de consergeria s'encarrega del control d'accés a diversos edificis municipals i també exerceix de centraleta telefònica a l'Ajuntament. Entenem que per tenir gent fent aquesta tasca no és necessari contractar una empresa externa, ja que el propi consistori pot encarregar-se'n. Els actuals treballadors estan fent llargues jornades per uns sous molt reduïts, de manera que a més, l'estalvi en el benefici empresarial podria recompensar una mica millor la tasca que estan realitzant.

En les darreres setmanes, l'Alcaldessa ha realitzat un seguit de visites a diversos barris de la ciutat. En una d'aquestes va ressorgir la idea que cal obrir un accés a la façana marítima per l'Ortoll. Des de la CUP entenem que això ja implica hipotecar aquesta zona i perdre un dels últims espais verds de la ciutat. Per aquest motiu, demanem que es celebri una jornada per tractar la qüestió de la mobilitat a la façana marítima i que sigui per tal de trobar alternatives que no impliquin encimentar una zona verda com l'Ortoll. Per exemple, una de les propostes fetes per la CUP és la d'habilitar l'espai davant d'un antic supermercat de la Ronda Europa com a aparcament, i que un us llençadora acosti la gent al passeig marítim.

Finalment, des de la CUP es vol denunciar una nova reforma del sistema penal, que en aquest cas afecta a la jurisdicció universal. La limitació d'aquests casos implica que des de l'Estat Espanyol no es puguin jutjar causes succeïdes fora del seu límit territorial, i fins i tot fa que s'aturin processos en marxa . Suposarà, doncs, un punt i final per la investigació d'una dotzena de causes obertes vinculades als crims internacionals; des dels genocidis al Tibet, Guatemala o al Sàhara a l'assassinat del periodista gallec José Couso a l'Iraq, passant per la investigació dels vols irregulars de la CIA sobre territori espanyol camí de Guantánamo, o l'atac contra la Flotilla de la Llibertat, a Gaza. Per tot això, la CUP demanarà al Ple que es mostri contrari a aquesta reforma.

A part de les tres mocions presentades, la CUP ha entrat dues preguntes per fer als representants del govern municipal. La primera serà per demanar explicacions sobre l'acte públic de presentació del projecte de modificació de la Plaça del Port que es va fer fa unes setmanes al Pòsit de Pescadors de Vilanova. Aquest acte de govern va contar amb un fort desplegament mediàtic i de mitjans municipals, i només va donar veu a representants del govern. La segona pregunta es refereix a la possible ampliació de carrils bici a la ciutat, que encara resta a l'espera de veure fer-se realitat el compromís de crear un carril bici que enllaci la ciutat en vertical, ja que actualment només tenim carrils bici en vertical. També aprofitarem per consultar sobre la situació en que es troba la proposta acceptada de tallar puntualment carreteres locals, com per exemple la del Pantà) del voltant de la vila per obrir-les amb seguretat a les bicicletes. 

 

Moció Municipalització Consergeria dependències municipals

Moció mobilitat façana marítima i blindatge Ortoll

Moció Justícia Universal