La CUP insisteix en un govern sobiranista, d'esquerres i radicalment democràtic com a palanca de canvi de model de ciutat

Les darreres eleccions municipals han donat un Ple molt plural però que dóna unes majories prou clares. És majoritàriament d'esquerres i majoritàriament independentista, i dóna un important marge de maniobra als partits que reclamem un aprofundiment democràtic de les relacions entre ciutadania i institució.

És en aquesta lògica que l'assemblea de la CUP va decidir proposar una majoria alternativa al bipartidisme clàssic que recollís aquestes majories. És a dir, un govern liderat per la CUP, Esquerra i SOM VNG que fes realitat la regeneració democràtica front a la vella política i que posi l'Ajuntament al servei de les lluites i les necessitats de les classes populars.

Per a la CUP, aquesta és una ocasió única per donar l'oportunitat a un model diferent de ciutat, basat en els drets socials, la lluita per la sobirania i l'aprofundiment democràtic. Alhora, entén que les forces del bipartidisme són els dues grans perdedores d'aquestes eleccions en termes relatius, atesa la important pèrdua de suports soferta per PSC i CiU, malgrat que es mantinguin per la mínima en primeres posicions. I que alhora hi ha una demanda creixent de canvis democràtics profunda en la institució i la ciutat, d'acord amb el creixement de noves opcions i opcions que aspiren a aquests canvis.

Per això la CUP, fidel al lema "Governem-nos!" vol reiterar l'oferta de govern a ERC i SOM VNG com una oportunitat històrica de construir un govern de la gent i deixar enrere el model bipartidista, que amb el suport subaltern de partits crossa ha governat invariablement totes les institucions del país i el propi Ajuntament durant 36 anys.

No és cert que tota opció sobiranista hagi de passar per CiU, ans al contrari, aquest és un xantatge partidista. I tampoc és cert que tota opció d'esquerres hagi de passar per comptar amb el PSC dins el govern. Les eleccions municipals han donat com a resultat un Ple d'esquerres i independentista i la combinació que millor pot representar aquest anhel és CUP+ERC+Som VNG.

 

Per a la CUP, aquesta és una ocasió única per donar l'oportunitat a un model diferent de ciutat, basat en els drets socials, la lluita per la sobirania i l'aprofundiment democràtic