La CUP demana que no s’instal•li la pista de gel a la plaça de la Vila

Per segon any, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha anunciat que, per iniciativa de l’associació de comerciants Viu Comerç, s’instal•larà una pista de gel a la plaça de la Vila en el marc de la campanya de Nadal.

La CUP de Vilanova i la Geltrú ja va mostrar el seu rebuig l’any pasat a aquesta acció i lamentem que, novament, el govern local cedeixi part de l’espai públic de la principal plaça de la ciutat al lucre d’una activitat que és poc sostenible amb el medi ambient i que paguem tots els ciutadans, siguem o no clients de la pista. A més, enguany la Pista estarà instal·lada a la plaça durant gairebé dos mesos, en una campanya de Nadal que cada any s'avança més en el calendari. 

Considerem que és irresponsable, per part del govern, donar suport al desenvolupament d’aquesta proposta comercial perquè vulnera els objectius del Pla d’Estalvi Energètic recentment aprovat, que persegueix el doble objectiu de reduir la despesa econòmica derivada del consum i aconseguir una ciutat més sostenible. Aquesta és una mostra palpable de la nul•la sensibilitat social i la manca de consciència ecològica del govern local.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, segons el conveni del 2012, va córrer amb la despesa del consum elèctric de, com a mínim 6.000 euros, una xifra escandalosa, que els ciutadans no haurien d’assumir.

Així mateix, des de l’Ajuntament es facilitaran 3.000 entrades als escolars dels centres vilanovins per a que accedeixin al recinte, una decisió que lamentem profundament, ja que es menysté el valor de la cura de la sostenibilitat del Planeta i es posa a l’alça el consumisme acrític. 

La pista de gel significa un consum energètic injustificable, que no es pot permetre la ciutat, fomenta un tipus de lleure inapropiat pel clima mediterrani, difon entre els infants valors de poc respecte per l’entorn i que no garanteix, amb termes mesurables, la dinamització d’un dels principals eixos comercials de la vila. Per tot plegat, la CUP s’oposa a la instal•lació de la pista de gel i demana al govern local que retiri la infrastrucutra; a Viu Comerç, que prengui conciència de les repercussions negatives que suposa aquesta iniciativa i a la ciutadania, que reflexioni sobre el foment d'un consum irresponsable abans de fer-ne ús.

 

Aquí pots llegir la moció presentada al Ple sobre aquesta qüestió.