La CUP crida a la mobilització de cara a la Diada per avançar cap a la independència i la justícia social

La candidatura de l’Esquerra Independentista a Vilanova i la Geltrú crida als vilanovins i vilanovines a mobilitzar-se un cop més aquesta Diada, ja que la mobilització és l’única forma de caminar cap a la llibertat i sumar majories en favor de l’autodeterminació i la independència nacional. Com cada any, la CUP anima a la ciutadania a guarnir els balcons d’estelades, per fer de la Diada una jornada on la reivindicació d’independència i justícia social arribi a tots els racons. En aquest mateix sentit, de difondre el missatge i plantejaments de l’Esquerra Independentista, que la CUP ha editat per a tot el Penedès una publicació que abans de la Diada arribarà a més de 19.000 bústies vilanovines.

L’acte més important en aquest sentit a la ciutat és la Marxa de Torxes del proper 10 de setembre que des de ja fa anys se celebra a la ciutat per reclamar la independència i recordar l’esforç i el compromís de tots aquells que han lluitat pels drets i llibertats del nostre poble. L’entitat VNG per la Independència, organitzadora de la marxa, n’ha programat la sortida a dos quarts de nou a la Plaça de les Neus, tot i que des de dos quarts de vuit hi podreu trobar una parada oberta on es vendran torxes i estelades. La marxa finalitzarà a la Plaça de l’Assumpció, al peu de l’església de la Geltrú, on l’actriu Montserrat Carulla llegirà el manifest. Seguidament hi haurà un sopar popular i hi actuaran en grup de música els Vinardells.

Cal destacar també l’acte comarcal que aquest diumenge dia 9 de setembre a partir de les nou del vespre organitzem les CUP, enguany a Sitges, que constarà d’un sopar popular al carrer Sant Bartomeu (davant de l’Ateneu) amenitzat per diversos parlaments i la música del cantautor pendesenc Cesk Freixas.

La CUP de Vilanova i la Geltrú crida a la ciutadania a anar massivament a Barcelona el proper Onze de Setembre i participar de les manifiestacions i actes que hi ha durant tota la jornada. Sota el lema “Ni pacte fiscal ni pacte social: Independència, Socialisme, Països Catalans”, la manifestació de l’Esquerra Independentista vol posar de manifest que la defensa dels nostres drets i llibertats nacionals va estretament lligada a la defensa dels nostres drets individuals i col·lectius. No hi ha llibertat possible sense igualtat i justícia social, perquè volem ser un país lliure, just i solidari. I per avançar cap aquest objectiu propostes com el pacte fiscal no hi tenen cabuda, perquè sols busquen allargar uns centímetres la cadena de la submissió a Espanya.

Els regidors de la CUP no participaran com cada any dels actes que organitza l’Ajuntament per la Diada, ja que no volem participar d’aquest acte d’hipocresia institucional, on es commemora la lluita de Barcelona en la defensa de les nostres llibertats i es recorda la figura de Francesc Macià i els seu compromís amb els drets del poble català de la mà de partits que tenen per objectiu polític la negació sistemàtica d’aquests drets i llibertats. La CUP preferim participar de les marxes, manifestacions i actes organitzats per la ciutadania que tinguin com a objectiu avançar cap a la independència i la justícia social.