Intensa jornada de neteja als Colls Miralpeix

Els participants van recollir desenes de quilos de tot tipus de residus: des d’ampolles de vidre a envasos de plàstic, tubs, llaunes, complements de roba o runa i restes de materials de reformes d’habitatges. En total es van recollir un centenar de bosses de residus.

Més de trenta persones van participar aquest passat diumenge en la jornada de neteja dels Colls Miralpeix impulsada per la CUP de Vilanova i la Geltrú en el marc de la campanya Actuem! Que pretén conscienciar sobre la necessitat de defensar el territori i tenir un consum responsable en aquestes dates de consumisme desenfrenat.

Cada voluntari va recollir una mitjana de 3 bosses de brossa d’un espai natural malauradament brut que pateix la impunitat dels qui l’embruten i la passivitat de les administracions en la seva neteja i preservació. I és en aquestes dates que l’espai està en pitjors condicions, ja que la temporada de platges és quan més l’embruten, tot i que és un espai concorregut tot l’any. La jornada que va plantejar la CUP no soluciona el problema, però si que és una acció directa important per conservar l’espai i conscienciar a la població de la necessitat de preservar-lo tal i com està.

Els assistents van recollir tot el que van poder al llarg del camí dels Colls, que recorre la banda més marítima per sota la via. I concretament la part del camí i litoral compresa entre la darrera casa de Sant Cristòfol i el terme municipal de Sant Pere de Ribes, on comencen les cases unifamiliars que arriben al litoral a l’alçada de Mas d’en Serra (Roquetes).

La CUP tornarà a plantejar l’any vinent una nova jornada de neteja de l’espai, ja que considera que encara hi ha molta feina per fer. Al mateix temps lamenta que el govern no hagi impulsat la proposta que va presentar la CUP la passada primavera al ple municipal en aquest mateix sentit. La proposta demanava que l’Ajuntament organitzés i coordinés dues o tres jornades de treball voluntari al llarg de l’any per enfortir el compromís i consciència col·lectiva de la ciutadania vilanovina. La CUP va ficar com exemple una jornada de neteja dels Colls que finalment ha tirar endavant pel seu propi compte, conscient de que el poder de convocatòria no és el mateix. La moció de la CUP però, no sols plantejava jornades de neteja d’espais naturals com els Colls o l’Ortoll sinó la millora i condicionament d’equipaments públics, ja siguin escoles, parcs, etc.

Propers actes de la campanya Actuem!

El proper acte de la campanya tindrà lloc el proper dissabte 14 de desembre a les set del vespre a l’Ateneu Vilanoví, que consistirà en una xerrada-taller sobre la Petjada Ecològica. La xerrada servirà per exposar com afecta l'activitat humana global sobre els recursos naturals, i com afecta la de cada individu. Aquest taller serà molt útil a l'hora de poder conèixer de primera mà i de manera molt gràfica quin és l'impacte ecològic de cadascú.

Finalment, i amb la voluntat de fomentar el consum responsable, i davant les ofensives campanyes consumistes del Nadal, es realitzarà una jornada d'intercanvi de joguines. Serà el dissabte 21 de desembre a partir de les 11h a la Plaça dels Cotxes. La idea és oferir la possibilitat d'intercanviar joguines (evitant les que fomenten el sexisme o el bel·licisme) per tal de oferir la visió de que compartir és viure. A més, totes aquelles joguines cedides que no siguin intercanviades seran donades a la PAH, per fer-les arribar a aquelles famílies que ho necessitin.

Clica aquí per veure la galeria fotogràfica de la Neteja dels Colls-Miralpeix