El govern vol expulsar l'oposició del Consorci de l'Eixample Nord

El govern sociovergent ha fet la proposta, que haurà de ser aprovada al Ple, de substituir els cinc consellers actuals, un per cada grup del Ple, per cinc regidors del govern.

La composició actual del Consell General del Consorci de l’Eixample Nord és de deu consellers, cinc de l’Ajuntament i cinc de l’Institut Català del Sòl (Incasòl). Fins ara, tots els grups del Ple tenien representació i podien, per tant, accedir a la informació i a les decisions que es prenien en el sí del Consorci. Amb el canvi de mandat, però, el govern vol tornar a l’opacitat que sobre aquest tema ha conduït la seva actuació. Havent-se negat en l’anterior mandat a fer una Audiència Pública sobre l’Eixample Nord, que finalment es va celebrar per la recollida de firmes del col·lectiu Parlem, ara el govern pretén esquivar el control de l’oposició i deixar fora del Consorci els electors que representen catorze regidors dels vint-i-cinc que composen el Ple.

Darrera d’aquesta proposta hi ha la intenció de fer fora del Consorci l’únic grup que havia aportat una veu discordant en el debat sobre l’Eixample Nord, la CUP. Els grups de Convergència i del PSC recorden amb aquesta decisió els temps en què les majories absolutes permetien una manca absoluta de transparència. La diferència és que avui el govern sociovergent compta amb només onze dels vint-i-cinc regidors i entre els dos partits -que havien sigut majoritaris- no poden, com era habitual, prendre totes les decisions sense considerar l’opinió dels grups de l’oposició ni del conjunt dels vilanovins. Pretendre que només PSC i CDC formin part del Consorci de l’Eixample Nord és una molt mala senyal pel que fa a les intencions del nou govern en matèria de transparència i de voluntat de diàleg.

És urgent que l’Ajuntament obri un diàleg sincer i al més ampli possible a la ciutat sobre el futur de l’Eixample Nord, que posi al centre del debat les necessitats dels vilanovins i la planificació urbanística, i que inclogui si és necessària la renegociació amb l’Incasòl de les condicions i els terminis dels convenis assolits. Amb aquesta mena de decisions, en canvi, només s’aconsegueix que arribi el mínim d’informació a la població i mantenir la opacitat sobre un tema que és crucial pel desenvolupament dels propers anys de Vilanova i la Geltrú.

Darrera d’aquesta proposta hi ha la intenció de fer fora del Consorci l’únic grup que havia aportat una veu discordant en el debat sobre l’Eixample Nord, la CUP