EDUARD PINILLA PRESENTA QUIM ARRUFAT COM A NOU REGIDOR DE LA CUP


Eduard Pinilla, cap de llista de la Candidatura d'Unitat Popular en les darreres eleccions municipals i regidor d'aquesta formació, ha anunciat que deixa el càrrec de regidor a partir del proper ple d'abril. La CUP va celebrar un acte aquest dissabte passat al Castell de la Geltrú amb militants i simpatitzants per explicar els motius i presentar el nou regidor. Com a principals motius, Edu Pinilla ha citat la dificultat de compaginar la feina i la vida privada amb el càrrec públic, però també ha apuntat a un cert cansament a les formes d'actuar del ple i de la resta de grups municipals.


En l'acte de dissabte, que va començar amb un minut de silenci en record de Jordi Capdet, militant de la CUP mort fa dues setmanes, Edu va fer un repàs de la tasca feta en els darrers quatre anys, des de la creació de la CUP. Va tenir moments de record cap a l'Ateneu Popular l'Aixada, on Edu va situar el naixement de la candidatura independentista, així com per tota la gent que s'havia anat incorporant al projecte polític en tots aquests anys. Edu va voler fer també un apunt crític amb les tasques que la CUP encara té pendents, com la millora de la coordinació al carrer o donar a conèixer i difondre els seus projectes i propostes així com la seva tasca institucional. Però va assegurar estar del tot satisfet amb la tasca de la CUP i convençut del seu futur. Edu assegura que només deixa el càrrec de regidor, però que segueix a la permanent de la CUP i al grup de seguiment institucional i, a més, creu que és positiu i està completament en coherència amb els marcs de treball de la CUP el fet de renovar el regidor, i així democratitzar el càrrec.

Després de la seva intervenció, Edu va presentar a Quim Arrufat, la persona escollida per l'Assemblea de la CUP de Vilanova per a substituir Eduard els dos propers anys. Militant de la Candidatura des dels seus inicis, en Quim ha estudiat Ciències Polítiques i treballa de responsable de relacions internacionals al CIEMEN, una entitat catalana que s'ocupa de la defensa dels drets dels pobles. En la seva intervenció, Quim Arrufat va parlar de la situació especialment crítica que viu Vilanova i la Geltrú a nivell socioeconòmic, però també polític, i de la necessitat de reforçar una alternativa d'esquerres i independentista com la Candidatura d'Unitat Popular per fer de contrapes al govern socialista. Quim va agraïr la confiança dels militants de la CUP en triar-lo per ser el nou portaveu de l'Assemblea al Ple municipal. Finalment, el nou regidor de la CUP va desgranar les principals línies d'acció política que seguirà la formació de l'esquerra independentista els propers mesos: la crisi, els serveis socials, l'accés a l'habitatge, la defensa de l'Ortoll com a "pulmó verd" i zona d'equipaments, la participació i la cultura.

El darrer Ple d'Eduard Pinilla serà el d'abril, i el primer de Quim Arrufat el maig. Una seixantena de persones van assistir a l'acte de dissabte, que es va cloure amb una foto de grup dels membres de la CUP sota una senyera estelada.