Debat amb el 2015 a l’horitzó

El passat diumenge 7 d'abril, la Candidatura d'Unitat Popular de Vilanova va celebrar una assemblea a la Casa del Mar. Sota el títol d'Horitzó 2015, una vuitantena de militants i simpatitzants de la CUP es van acostar per debatre sobre diversos aspectes de la candidatura.

L'acte es va iniciar amb un recordatori de la Marxa pels Drets Socials coneguda com “Marxem perquè marxin” del dia 14 d'abril a la comarca del Garraf, organitzada per l'assemblea dels Drets Socials comarcal. El segon punt va ser l'aprovació dels comptes de la CUP, que com sempre seran públics i es podran consultar en la propera edició de La Busca, que arribarà a tots els habitatges de la ciutat a finals d'aquest mes. D'aquests comptes cal destacar que es van haver d'adaptar a les circumstàncies imprevistes que va suposar la convocatòria de les eleccions al parlament del passat mes de novembre. Després de l'explicació corresponent, els comptes es van aprovar per una clara majoria, així com el pressupost pel proper any de legislatura. Tal i com preveu la legislació, el fet que Raimon Ràfols ocupés el càrrec de regidor no feia possible que seguís exercint la seva tasca com a alliberat de la CUP, i per això es va obrir un procés de selecció on els militants i simpatitzants van poder presentar la seva candidatura. En la passada assemblea es va acordar que fos la comissió Permanent la que proposés un dels candidats a l'Assemblea, i així va ser. Després de la presentació dels requisits i del candidat, l'Assemblea va escollir a Pau Ortiz de Urbina com a nou alliberat de la candidatura.

“Horitzó 2015”

El punt més destacat de l'ordre del dia era el debat sobre les perspectives de la candidatura de cara a les properes eleccions municipals de l'any 2015. Amb la presentació del context i la situació actual es van presentar les diverses opcions amb les que la CUP pot treballar de cara al futur més proper, i es va donar lloc a un interessant debat on es van poder sentir les opinions de tota la militància. Aquest debat estratègic no acaba aquí, ja que l'acord final va ser el de crear una comissió encarregada d'explorar aquestes diverses vies i fer una presentació de totes aquestes en una propera assemblea prevista abans d'aquest mateix estiu. Com sempre, aquesta convocatòria serà oberta a tota la militància i simpatitzants de la CUP, amb l'objectiu d'enriquir encara més tots els debats i de seguir obrint la candidatura a tota la ciutadania. El fet que tothom hi pugui dir i la seva, i es pugui implicar amb la tasca de la CUP és un dels trets distintius de la candidatura, i ja és molta la gent que hi participa en els grups de treball posats en marxa fa uns mesos. Per tant, tot i que des de la CUP se seguirà treballant a la institució i al carrer com fins ara, a més, ja es començaran a estudiar les fòrmules per intentar bastir un projecte que sigui capaç de disputar l’hegemonia de CiU i el PSC com a grans partits a la ciutat.