Comunicat d’UM9-CUP sobre l’elecció d’una nova gerent pel Consell Comarcal

Des del grup comarcal d’UM9-CUP volem fer les següents manifestacions, arran del nomenament de la Sra. Mila Arcarons com a gerent del Consell Comarcal del Garraf en la darrera sessió plenària d’aquesta institució, on el nostre grup va ser l’únic que va votar en contra d’aquest acord:

- Sense voler entrar a valorar les seves capacitats per ocupar aquest càrrec, creiem que en uns moments com els actuals de descrèdit de la política ha estat  una mala decisió nomenar a dit a una exdiputada al Parlament i exregidora vilanovina pel PSC per un càrrec com és el de gerent d’un consell comarcal.

-Entenem que aquest nomenament pot ser vist a ulls de gran part de la ciutadania com una maniobra més d’un partit polític per situar estratègicament a part dels seus militants en les diferents administracions, i que refermarà la idea de que els partits polítics clàssics només es preocupen per col•locar laboralment els seus membres i dirigents.

- En un moment com l’actual en que s’està duent a terme una campanya sobre la necessitat o no dels consells comarcals i en que s’està escampant la idea que només serveixen com a agència de col•locació pels grans partits no creiem que aquest nomenament sigui positiu per la imatge del Consell Comarcal del Garraf.

- Volem explicar que en el moment de la constitució del Consell Comarcal del Garraf els dos grups que governen aquesta institució, PSC i ICV, ja van voler nomenar a la Sra. Mila Arcarons com a gerent, i que va ser només per la negativa del grup comarcal de la CUP-UM9 que aquest nomenament es va tirar endarrere i va continuar en aquest càrrec l’anterior gerent del CC, el Sr. Escofet. Ara, arran de la dimissió de Sr. Escofet el govern tot i conèixer les reticències de com a mínim aquest grup comarcal ha decidit, ara sí, nomenar a la Sra. Mila Arcarons com a gerent.

- Lamentem que els altres dos grups a l’oposició al consell, PP i CiU, amb la seva abstenció hagin acceptat aquest nomenament i no n’hagin fet cap mena de lectura crítica, facilitant la creença popular del “avui per mi i demà per tu” entre els grans partits polítics que es reparteixen càrrecs entre la Generalitat, les diputacions i els consells comarcals.

- Des del grup comarcal d’UM9-CUP considerem que davant els canvis en l’organigrama del CC calia posar damunt la taula el debat sobre la necessitat de reduir l’estructura política del CC del Garraf i sobretot el cost que representa. Pensem que és desmesurat que en un CC com el del Garraf, amb només 6 municipis i on 3 d’ells superen els 25.000 habitants i per tant reben pocs serveis del consell, hi hagi un president a dedicació complerta, una gerent i quatre presidents d’àrea. Ja en el ple de constitució el juliol passat el grup de la CUP-UM9 va demanar que es revisessin les dietes per assistència a reunions de tots els consellers, que poden arribar fins a 114€ per l’assistència a les juntes de govern o als 100€ per les reunions de coordinació d’àrees.

- Pensem que repensar i debatre l’estructura política, fortament sobredimensionada, lluny de populismes, és la millor manera de donar a les institucions polítiques el paper que lis pertoca i alhora no allunyar-les encara més de la ciutadania.

- Per tots les motius anteriors, volem demanar al govern del Consell Comarcal del Garraf i especialment al seu president, que rectifiquin el nomenament de la Sra. Mila Arcarons com a gerent del Consell  Comarcal del Garraf i que s’iniciï un procés de debat i discussió sobre les dietes que han de cobrar els consellers comarcals tal i com es van comprometre en el ple d’investidura.


Um9 de Sant Pere de Ribes
CUP de Sitges
CUP de Vilanova i la Geltrú