Comunicat de la CUP sobre la detenció de sis anitfeixistes

Durant la jornada d’ahir es van produir sis detencions de militants antifeixistes de l’Esquerra Independentista, acompanyades d’un escorcoll al Centre Social Okupat Can Vies per part dels Mossos d’Esquadra. Aquest operatiu policial ha estat ordenat pel jutjat d’Instrucció número 19 de Barcelona, davant la denúncia, per part de la plataforma “La España en Marcha”, d’haver rebut agressions el passat 12 d’octubre després de la commemoració del Dia de la Hipanidad. Es tracta d’un grup que suma partits i associacions d’ultradreta com ara Alianza Nacional, Democracia Nacional, La Falange, Nudo Patriota i Movimiento Católico Español, responsable de l’assalt al Centre Cultural Blanquerna, de Madrid, el passat onze de setembre.

Davant de les detencions d’ahir, una de les quals d'un militant de la CUP i de diversos espais, tant de l’Esquerra Independentista com de diferents moviments socials de Vilanova i la Geltrú, la Candidatura d’Unitat Popular de Vilanova declara:

-Que es posa al costat de les encausades, entre elles el nostre company Karim, i impulsarà i donarà suport a totes les accions que estiguin al seu abast perquè quedin en llibertat el més aviat possible.

-Que reprova la impunitat amb què actuen els grups d’ultradreta mentre que, per contra, reben l’empara dels poders judicial i policial de forma reiterada.

-Que condemna la desproporció del desplegament policial a Can Vies, amb l’ús de fins a 12 furgones dels Mossos d’Esquadra per buscar unes proves d’uns fets ocorreguts fa quatre mesos.

-Que aquesta operació forma part d’un llarg historial de persecució dels moviments socials i de l’Esquerra Independentista dels Països Catalans, amb l’objectiu de criminalitzar i desacreditar la dissidència política i social.

-Que demana als mitjans de comunicació que no es limitin a publicar la informació facilitada pels Mossos d'Esquadra, d'un biaix evident.


Llibertat Karim, llibertat antifeixistes!

 

Vilanova i la Geltrú, 30 de gener de 2014

Candidatura d'Unitat Popular de Vilanova