75è aniversari de l’entrada dels feixistes a la nostra vila

Aquest dimarts 21 de gener, a les 13:00h, s'inaugura una placa de record a les lluitadores per la llibertat que van ser assassinades i que descansen a la fossa comuna del Cementiri Municipal 

75 anys després de l’entrada de les tropes franquistes a la nostra vila retrem un homenatge a aquells qui van perdre la vida lluitant contra el feixista i que reposen en una fosa comuna al cementiri municipal de Vilanova.

Ja fa uns anys que des de la CUP insistim en la dignificació d’aquest espai, i fins i tot ja vam celebrar un acte d’homenatge fa 5 anys, commemorant el 70è aniversari i també vam produir un documental titulat 'La memòria retrobada', on diversos testimonis ens parlaven de les seves vivències personals durant la Guerra Civil i amb l'entrada dels franquistes a Vilanova. Finalment, l’Ajuntament inaugurarà aquesta placa de record a combatents per la llibertat executades i que encara avui dia es troben en una fossa comuna. Són una vintena de persones les que hi són enterrades. Per la CUP, és tot un orgull haver contribuït en la dignificació i homenatge a aquestes persones que van perdre la vida lluitant contra el feixisme.

Des de la CUP som conscients que van passar un cop, però que mai més ho tornaran a fer, i que el millor homenatge sempre serà la victòria.

No passaran!