22.000 exemplars de La Busca omplen les bústies vilanovines

A partir d'avui les bústies vilanovines s'ompliran amb 22.000 exemplars de La Busca. Si no arribem a tothom no és per manca de voluntat, sinó de recursos. També podreu trobar La Busca a la paradeta de Sant Jordi de la CUP o consultar-la on-line aquí!

Aquesta sisena edició de La Busca no és una més; és especial perquè ve fortament marcada pel context de crisi de la democràcia i del capitalisme: atur, vagues, privatitzacions, descrèdit de la política, persones i famílies en situació límit i també, no ho oblidem, d’ofensiva de l’espanyolisme més ranci davant els drets i els anhels de  llibertat del nostre poble.

És en aquest context que hem volgut fer una revista que serveixi com a instrument per a plantar cara a la crisi, que informi de les conductes, compromisos i lluites que podem adquirir per no doblegar-nos al capital i les seves dinàmiques. Aquesta Busca també parla d’aspectes destacats de la política municipal, com l’inici del procés de redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), que ha de servir per (re)pensar la ciutat de nou, mirant cap a un futur més sostenible i sense oblidar els excessos del passat. Aquest sisè número, com de costum, també passa comptes de les mocions presentades i de l’acció política de la CUP, del perquè dels seus posicionaments en temes tan importants per a la ciutat com el Pressupost o les taxes i impostos municipals. Contribueix a destapar les lògiques del sistema econòmic actual i les trampes que fa per privatitzar serveis públics o retallar drets. Publica els comptes i els compromisos ètics a què es compromet la CUP per combatre el descrèdit de la política. Parla del paper dels municipis en el procés d’alliberament dels Països Catalans i de totes les possibilitats que tens per participar d’actes, debats, tasques i treball de la CUP i l’Esquerra Independentista.

A la CUP estem convençuts que capitalisme i democràcia són incompatibles, que no es pot continuar privatitzant els beneficis i socialitzant les pèrdues. Entenem la democràcia com un motor de canvi i transformació social, com un sistema capaç de posar l’economia al servei de la majoria i no d’unes elits privilegiades. La democràcia ha de ser el pilar fonamental en l’avanç cap al socialisme, cap al repartiment just del treball i la riquesa. Per això, malgrat la tempesta, malgrat la grisor actual, no ens desanimem, somriem, perquè veiem com cada cop més gent agafa consciència d’aquestes injustícies i contradiccions, perquè veiem com en aquesta terra erma neixen flors, neixen projectes crítics i vius que, si no defallim, ens duran a la primavera.