La Plataforma no al TTIP del Garraf exigeix que Vilanova sigui ciutat lliure del TTIP

A continuació reproduïm la nota de premsa que la plataforma "NO al TTIP Garraf" ha fet arribar als mitjans aquesta setmana

La Plataforma NO AL TTIP DEL GARRAF és una plataforma formada per moviments socials, organitzacions, associacions, col·lectius, plataformes i assemblees ciutadanes del Garraf. Compartim una profunda preocupació per les diverses amenaces que plantegen, grans operacions econòmiques com és el cas del Tractat de la Unió Europea amb Canadà, el CETA, l’acord sobre Comerç i Serveis, el TISA i el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió, el TTIP.

El TTIP és un acord de gran abast que s’està negociant actualment entre la Comissió Europea (en nom dels Estats membres de la Unió Europea) i el govern dels Estats Units d´ Amèrica. Aquest acord es centra en modificar els reglaments i les normes, fins i tot internes dels propis països, que es posin en el camí dels beneficis de les grans corporacions encara que sigui a costa de les persones. Els suposats beneficis econòmics generals no tenen fonament i, en qualsevol cas, són marginals ja que només beneficien als poderosos.

Perquè el TTIP abona el camí a les multinacionals per impedir l’existència de normes que vagin en contra dels seus interessos (l’obtenció de beneficis), aquest Tractat es converteix en una AMENAÇA contra les persones, contra el seu dret a la salut (ja que permet la introducció de nous productes químics compatibles amb els interessos de les empreses farmacèutiques), contra la seva alimentació (per què permetrà la introducció de productes transgènics), AMENAÇA contra les drets de les treballadores i treballadors (com que el Tractat busca equiparar les legislacions d’ EUA amb la dels països de la UE, es limitarà el dret de vaga, sindicació i negociació col·lectiva), contra les dones (ja que el desmantellament dels Serveis Públics suposarà una crisi de la cura que normalment recau sobre elles), contra el medi ambient (el Tractat facilita l’explotació sense control dels recursos naturals y el fracking), contra el dret a gaudir de Serveis Públics (Sanitat, Educació, cultura, transport, etc., pretén desmantellar-los a favor de l’explotació empresarial ja que els veu com una oportunitat de negoci). En definitiva, el TTIP és una GREU AMENAÇA CONTRA LA DEMOCRÀCIA, LA SOBIRANIA DELS POBLES I LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA, ja que el TTIP crea organismes no elegits per la ciutadania amb l’objectiu de minar les legislacions internes de cada Estat que suposin a les multinacionals un obstacle per fer negoci, i per què s’està negociant en secret, no permetent a la ciutadania conèixer el seu abast, amb la complicitat dels mitjans de comunicació que amb el seu silenci estan sent còmplices.

Per tot això, la CUP a petició de la PLATAFORMA NO AL TTIP DEL GARRAF presentarà el proper dia 5 d’octubre al Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú una moció per EXIGIR que la nostra vila es declari ciutat lliure del TTIP seguint la iniciativa de la campanya europea i catalana contra el TTIP. Creiem important la presència de tota la ciutadania i mitjans de comunicació en aquest primer acte de la Plataforma per ajudar a visualitzar la greu amenaça que suposa aquest Tractat contra els drets de les persones, la Sobirania dels Pobles i el Planeta. TREIEM A LA LLUM EL TRACTAT!! ATUREM EL TTIP!!

 

Impulsen i donen suport a la Plataforma NO AL TTIP del GARRAF les següents entitats: ACR "La Vinagreta", CASAL DE DONES DE VNG, CCOO, CGT, CUP, FRONT CÍVIC “SOM MAJORIA” GARRAF, GARRAF-COOPERA, ICV, JOVES D’ESQUERRA VERDA, PODEM VNG i UGT

La Plataforma ha entrat una moció al Ple del proper dilluns mitjançant la CUP