L'assemblea aposta perquè la CUP lideri una alternativa de govern

Unes cent cinquanta persones van assistir a l'assemblea de la CUP de Vilanova i van decidir per àmplia majoria obrir les converses per configurar un govern de coalició amb Esquerra Republicana i Som VNG.

El pati de l’escola de música Mestre Montserrat va ser testimoni d’un debat extens, de més de dues hores, al voltant del paper que ha de tenir la CUP en la nova composició del Ple de l’Ajuntament. Després d’analitzar tots els escenaris possibles i de valorar els resultats de les eleccions de diumenge passat com una retirada dels partits que fins ara han governat la ciutat, l’assemblea va donar suport a un pacte entre Esquerra, Som VNG i la CUP que porti aquestes tres forces al govern.

 

El mandat de l’assemblea va ser clar: posar en pràctica el lema de la campanya electoral, “Governem-nos”, i fer-ho d’acord als principis ètics i les prioritats programàtiques que la CUP ha defensat des que té presència al Ple. Durant el debat es va tenir en compte que hi ha un marge d’acord suficient entre les tres forces que fan viable un acord que situï el blindatge dels drets socials i la lluita contra l’atur com a línies mestres de govern.

 

L'assemblea de la CUP va valorar l'oportunitat històrica de deixar enrere el bipartidisme i optar per un govern de forces polítiques de nova fornada que situï la gent, la transparència i la democràcia quotidiana al centre de l'acció política, lluny de les velles formes, dels partidismes habituals i dels vells partits. L'assemblea també  va posar de manifest la necessitat d'un govern nou, sense hipoteques, que pugui fer front al planejament urbanístic, el deute municipal, la pobresa i l'atur i la necessària activació econòmica, els aspectes clau que vol atacar la CUP en aquest mandat. Després de la primera ronda de reunions mantingudes amb totes les forces polítiques (democràtiques), la CUP també observa la centralitat del propi projecte polític, atès que totes les forces polítiques van mostrar la preferència per governar amb la CUP a dins en primera instància.

 

Aquesta possible coalició suma onze regidors, de manera que al Ple d’investidura serien suficients dos regidors més per arribar a la majoria necessària per guanyar la votació. En aquest sentit, l’assemblea també va donar preferència a mantenir converses amb el PSC per tal que aquesta formació pugui facilitar un govern alternatiu al de Convergència i Unió, amb un marcat perfil d’esquerres i que representa una majoria sòlida per tirar endavant Vilanova i la Geltrú.

L’assemblea va donar suport a un pacte entre Esquerra, Som VNG i la CUP que porti aquestes tres forces al govern.