Unanimitat en la moció de la PAH per eradicar pobresa energètica

La CUP es compromet a forçar-ne els seu compliment immediat

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va fer arribar una moció al Ple Municipal en la que es tractava una de les problemàtiques més greus que viuen moltes veïnes i veïns de la ciutat, com és la pobresa energètica. Aquest fet ve donat per la impossibilitat de moltes famílies de pagar els rebuts de llum, gas i aigua, fet que suposa el tall d’aquests subministraments bàsics. Aquest fet s’agreuja en èpoques de l’any com l’hivern, ja que el fred entra a les llars de manera imparable.

Per tot això, la PAH vol posar remei a aquesta situació, i amb la moció presentada pretén activar tots els mecanismes de l’Ajuntament per posar-hi solució. Al llarg de tots els punts de la moció es demanen diverses qüestions com són la creació d’una taula sobre pobresa energètica, l’ajut econòmic en situacions greus, la creació d’un protocol de talls de subministraments, la possibilitat d’instal•lar comptadors d’aigua solidaris en els pisos ocupats, aprofitant que l’Ajuntament controla la companyia d’aigües. 

La moció va ser presentada per dos representants de la PAH, que va omplir el Saló de Plens de l’Ajuntament de lluita i dignitat.