A un pas de forçar l´Audiència Pública sobre l´Eixample Nord

La campanya de recollida de signatures del col·lectiu 'Parlem VNG' és a punt d'arribar als 2500 suports

La planificació de l'Eixample Nord està aturada des de fa uns mesos degut al vot contrari de la CUP en la darrera trobada del consorci. D'aquesta manera s'ha frenat la posada en marxa d'un pla que preveia la urbanització a mitjà i llarg termini de 106 hectàrees a la nostra ciutat (l'equivalent a un terç de l'actual ciutat), i la construcció d'uns 7.345 nous habitatges.

Des de la CUP es va decidir aturar això degut a que posem molt en dubte la idoneïtat del macroprojecte urbanístic, i a més, entenem que no s'ha donat la informació pertinent als habitants de Vilanova perquè en coneguin tots els detalls. Juntament amb la CUP, diversos col·lectius i entitats de la ciutat es van trobar en l'anomenada plataforma 'Parlem VNG' que va acordar iniciar una campanya de recollida de signatures per forçar la celebració d'una Audiència Pública sobre l'Eixample Nord. Aquesta era l'última alternativa perquè es celebrés aquest acte de transparència, ja que tots els partits del Ple Municipal van votar contra la moció de la CUP que ho demanava. 

Actualment ens trobem a poc més de dues-centes signatures per arribar a la xifra que marca el ROM, i per tant ens fa falta el darrer esforç per part de tots i totesk, i per tant us convoquem a la paradeta que es farà el disabte 18 d'octubre d'11 a 14h a la cantonada de la Rambla amb l'Av. Francesc Macià

A més, aprofitem per informar-vos que aquest dilluns 13 i dimecres 15 a les 19h, l'Ajuntament ha organitzat una debat amb els màxims representats del projecte urbanístic a la Sala d'actes de la UPC. Aquest no és el format d'acte que nosaltres reclamem, ja que la participació ciutadana serà mínima, i es centrarà bàsicament amb la presentació de les bondats i avantatges que aquest projecte podria tenir en un futur incert com el que vivim. Alguns membres de 'Parlem VNG' seran allà per recollir sigantures, informar els assistents i, en la mesura que sigui possible prendre laparaula durant l'acte.