Vilanova dóna suport a Palestina i es declara 'Vila Antimilitarista'

El Ple Municipal també va aprovar el Pla de Viabilitat del Parc del Garraf i el CE La 'Piscina' amb l'abstenció de la CUP

Amb un Saló de Plens al límit de la seva capacitat per la presència de treballadors i usuaris del Parc del Garraf i el Centre Esportiu La Piscina, el Ple Municipal va debatre la proposta de Pla de Viabilitat que afecta aquests centres esportius de la ciutat. La situació és molt extrema, fins el punt que els treballadors no van cobrar el sou complet del mes de juny. A més, l'empresa concessionària té diversos deutes amb l'Ajuntament, com per exemple els que estan relacionats amb el pagament de subministraments des darrers anys. Per tot això, la situació és extremadament complicada. El Pla de Viabilitat és el darrer intent de poder reflotar una situació crítica, i que es presenta plena de dubtes i incerteses. Aquest Pla de Viabilitat fa unes previsions molt optimistes, i bàsicament basa el seu èxit en l'aplaçament del pagament del deute fins l'any vinent. De nou, doncs, es torna a fer un aplaçament d'un deute cap a un futur poper. A més, l'aprovació d'aquest punt incloïa la concessió de tots els poders a l'alcaldessa per fer i desfer mentre no es celebri un nou Ple. Per tot això, la CUP es va abstenir a la votació d'aquest Pla, mentre que la resta de grups va votar favorablement. Entenem que aquest Pla només suposa un aplaçament de l'esclat d'un conflicte que de nou mostra la ineficàcia de certes concessions a empreses privades, que es reparteixen beneficis quan n'hi ha, i s'amaguen quan cal fer front a pèrdues. El no pagament de l'aigua i la llum dels darrers anys ha generat un deute que l'Ajuntament no hauria d'haver permès des d'un bon principi.

 

El Ple va seguir amb el debat sobre la situació de l'empresa Valoriza. De nou aquesta empresa ha generat un conflicte laboral després de prometre que no es tocaria cap sou de cap dels seus treballadors. L'acord de pressupostos entre PSC i CiU comptava amb una retallada de més de mig milió d'euros sobre aquest servei, però l'acord era que no afectaria en els sous, sinó que s'allargaria l'amortització. La CUP ja va advertir que això era molt perillós, i efectivament el temps ha donat la raó, fins el punt d'haver de tornar a lluitar per mantenir les condicions laborals i els sous, amb una nova vaga parcial prevista durant aquest mes d'agost.

 

Suport a Palestina i 'Vila Antimilitarista'

La moció presentada per la CUP demanava mostrar el suport municipal al poble palestí, que està sent víctima d'una nova ofensiva de l'exèrcit d'Israel que ja ha deixat més d'un miler de morts, la majoria civils i molts nens i nenes. Les imatges i les informacions que arriben des de Gaza són esfereïdores, i la moció reclamava mostrar tot el suport a la causa Palestina. El debat es va allargar durant una bona estona, fins que el final van prosperar els punts que donaven suport a la causa palestina, va decaure el punt que demanava sumar-se a la campanya BDS de boicot a Israel, i es va aprovar el darrer punt que demanava que Vilanova es declarés 'Vila antimilitarista'. Aquest punt es va afegir a la moció per la voluntat de no autoritzar la presència de les forces armades de cap país a la nostra ciutat, ja sigui en mostres en places públiques o en vaixells de guerra atracats al port. Els exèrcits maten, i a Vilanova mai seran benvinguts.

 

Llegeix aquí la moció presentada per la CUP