La CUP exigeix a l'Ajuntament que no autoritzi l'acte de l'exèrcit a la Festa Major de la Collada

La CUP exigeix la no autorització d’aquest acte a l’Ajuntament, i que els altres serveis públics no participin en un acte al costat de militars i cossos armats

Al costat d’una festa infantil amb pallassos, de les tradicionals orquestres de Festa Major o de la Festa de l’escuma ens trobem que, enguany, al barri de la Collada-Sis Camins es celebrarà una mostra de cossos de seguretat i salvament. En aquesta mostra hi seran (a part dels Bombers i la Creu Roja) l’exèrcit espanyol i els diversos cossos policials de l’estat com són la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

Des de la CUP volem mostrar el nostra màxim rebuig a la presència de forces armades a la nostra vila, i ho fem amb el convenciment que no té cabuda cap mena d’activitat que estigui relacionada amb el militarisme, i encara menys en una Festa Major. Tampoc trobem comprensible que els cossos policials armats hagin de ser presents en un esdeveniment com aquest (de la mateixa manera que vam denunciar amb la presència dels Mossos d’Esquadra a la Fira de Novembre).

Entenem que aquests actes tenen com objectiu mostrar una cara amable de l’exèrcit i els cossos policials, un fet que contrasta amb la seva pròpia raó de ser. No trobem cap lògica a que unes forces armades hagin de protagonitzar un acte públic.

Enmig d’una de les crisi més devastadores, on es retallen ajudes bàsiques, beques, sanitat, educació i s’augmenten injustament impostos i deute públic, l’Exèrcit Espanyol segueix costant més 8.000 milions d’euros cada any, una xifra estratosfèrica per un servei essencialment inútil. Bona part d’aquests diners van a parar a la compra d’armament, tancs, fragates, míssils, que no tenen altra funció que matar gent, com a la guerra d’Iraq, on l’Exèrcit Espanyol va participar de la carnisseria imperialista contra el poble iraquià. Des del més profund compromís amb el pacifisme i l’antimilitarisme, i des del més coherent compromís amb un repartiment just de les despeses públiques en favor de les classes populars que patim la crisi del capitalisme financer, la CUP no pot sinó instar l’Associació de Veïns a anul·lar aquests actes, l’Ajuntament a retirar tot suport públic a la festa mentre serveixi per a lluir cossos militars, armament i violència, i a la ciutadania de Vilanova a mostrar el seu rebuig frontal a la militarització de les nostres festes i dels nostres carrers.

A més, cal recordar que enguany es commemora el 75è aniversari de l’entrada violenta de l’exèrcit nacional a la nostra vila, de manera que aquest acte és un atac a la dignitat de les víctimes del feixisme i un ataca al tarannà pacífic i democràtica de la vila.

Per tot això, des de la CUP exigim la “no autorització” de la “II Mostra de Cossos de Seguretat” per part de l’Ajuntament, per ser incoherent amb el tarannà de la vila, per portar a casa nostra membres de les forces armades i per ser un acte totalment inadequat en una festa major d’un barri de la vila. En el cas que no es porti a terme aquesta no autorització, demanem als serveis públics que també seran presents a l’acte que no hi participin, ja que entenem que no tenen res a veure amb forces militaritzades i cossos armats.