La CUP anuncia una campanya de recollida de signatures per forçar la celebració d'una Audiència Pública sobre l'Eixample Nord

La candidatura lamenta que cap partit doni suport a la moció que ho proposava, i demana el suport a la ciutadania per poder posar en marxa aquest òrgan de participació popular

La proposta més destacada que la CUP feia al Ple municipal del mes de juny era la celebració d'una Audiència Pública que tractés la qüestió de l'Eixample Nord i que permeti a la ciutadania tenir una eina de participació on, a més, es pugui escoltar la postura de tots els partits representats al Ple. Aquesta proposta tan bàsica i òbvia va ser rebutjada per la resta de grups municipals, de manera que des de la CUP posem en marxa totes les eines que posa a disposició el Reglament de Participació per aconseguir que es pugui celebrar aquesta Audiència Pública. Cal aconseguir un nombre de signatures equivalent a un 5% del cens de la ciutat, de manera que es calcula que faran falta unes 2.400 signatures. Es tracta d'un repte important, però la CUP està disposada a posar en marxa tota la seva logística i els màxims esforços per aconseguir-ho. Entenem que és vital la celebració d'aquesta Audiència per tal que el concepte de participació no es mantingui encastat a mètodes tradicionals i passats. No hem de tenir por a donar la cara, i molt menys en temes tan importants. Tothom té la seva postura i no hi hauria d'haver cap problema en donar-la a conèixer en un espai previst per generar debat i arribar a conclusions que ajudin a trobar un urbanisme al servei de les persones i de la ciutat.  

Per tot això, la CUP ha organitzat una nova reunió per aquest dimecres 4 de juny a les 19:30h a l'Ateneu Vilanoví. Aquesta reunió servirà per organitzar tota la campanya que es portarà a terme per seguir donant a conèixer el macroprojecte urbanístic de l'Eixample Nord, i per seguir generant un debat públic que entenem és molt sa i lògic en qüestions tan transcendents per la ciutat.  

La moció de suport a Can Vies, aprovada parcialment

Els esdeveniments recents al Centre Social Can Vies van portar la CUP a presentar una moció d'urgència per rebutjar aquest desallotjament i criticar l'actuació policial que en va derivar. Aquesta moció va portar un intens debat al Ple Municipal, que finalment va aprovar aquesta moció amb els vots favorables de la CUP i d'ICV, a més del vot del PSC a dos dels tres punts proposats.

 

Llegeix la moció per l'Audiència Pública sobre l'Eixample Nord

Llegeix la moció en suport a Can Vies