La CUP omple de propostes el Ple del mes de gener amb tres mocions

A més, també en presenta una de conjunta per donar suport a la consulta sobre la independència.

L’inici d’any arriba carregat de propostes de la CUP al Ple Municipal que es celebrarà el proper dilluns 13 de gener al Saló de Plens de l’Ajuntament. Com sempre el Ple començarà a les 18h. En aquest primer Ple dl 2014 la CUP ha presentat 3 mocions, i a més també en signa una de conjunta per donar suport a la consulta sobre la independència prevista per proper mes de novembre.

La primera de les mocions presentades tracta sobre la problemàtica de l’habitatge i ens l’ha fet arribar la PAH. La proposta és la de sancionar aquells immobles que estan en mans dels bancs i que no estan ocupats, de manera que aquestes entitats es vegin obligades a posar-les al mercat a preus assequibles. I és que encara que sembli mentida, tot i l’evident problemàtica de l’habitatge, a la nostra vila hi ha centeners de pisos buits. Incentivant aquesta posada al mercat dels pisos buits s’espera que, tot i que no sigui una solució definitiva, moltes famílies puguin tenir casa el més aviat possible.

Pel que fa al tema de les indemnitzacions desproporcionades dels secretaris municipals, la CUP torna a presentar una moció demanant la màxima reducció possible d’aquesta despesa. Com se sap, els secretaris municipals són uns dels treballadors més ben pagats a l’Ajuntament, però a més, reben indemnitzacions d’entre 650 i 750€ al mes per formar part de diversos organismes i empreses municipals. La CUP va denunciar aquest fet fa uns mesos i ho ha tornat a fer darrerament en comprovar que no s’han reduït aquests costos de maner significativa.

Un dels altres temes que de manera periòdica va apareixent als Plens és el que fa referència a l’Escola Pasífae. La problemàtica generada per la manca d’informació i per les continuades promeses incomplertes que les institucions diuen als pares i mares dels alumnes, ha generat un grau d’indignació força elevat en aquest centre. De nou, tot i el compromís adquirit, tot sembla indicar que l’any vinent encara no es podrà fer el trasllat en condicions al nou centre, ja que els pressupostos de la Generalitat contemplen una partida molt reduïda per aquesta qüestió, de manera que no es pot garantir unes condicions dignes per aquest alumnes. Demanem doncs, que encara no es faci el trasllat pel proper curs, ja que en cap cas s’haurà pogut completar el projecte previst.

Finalment, la CUP també ha signat una moció que, juntament amb CiU i ICV portarà al Ple el suport a la consulta sobre la independència del proper 9 de novembre. Esperem que totes les forces democràtiques del nostre consistori donin suport al senzill fet de votar.

Moció Reducció Indemnitzacions Secretaris

Moció Escola Pasífae

Moció Sanció Pisos Desocupats 

Moció Conjunta Suport Consulta