Nou assassinat masclista a la nostra vila. PROU!

La CUP condemna l’assassinat d’una dona a mans de la seva parella a Vilanova i la Geltrú i exigeix l’establiment de recursos per la lluita contra la violència masclista.

La CUP de Vilanova i la Geltrú lamenta la mort d’una dona de 43 anys, veïna de la ciutat, assassinada i calcinada aquest diumenge, 5 de gener, per la seva parella sentimental, sobre el quan existeixen antecedents per violència de gènere i, fins i tot, havia tingut una ordre d’allunyament respecte a la seva víctima.

Aquest, ha estat el primer crim que ha deixat la violència masclista als Països Catalans en el què va d’any 2014. I no fa ni dues setmanes que a la nostra ciutat es va produir una altra agressió masclista que va acabar amb la vida d’una altra dona. 

Per a la CUP és imprescindible visualitzar cada cas de violència de gènere, condemnar-lo i no deixar-lo en el silenci. La societat ha de prendre consciència que no ens podem limitar a denunciar l’increment en la xifra de dones mortes a mans de la seva parella o exparella. La violència masclista és innerent en l’estructura del sistema patriarcal que cada dia tolerem si no el combatem amb la presa de mesures fermes i concretes. Els protocols establerts des de les institucions s’apliquen quan el mal ja està consumat.  

Per això, des de la CUP de Vilanova i la Geltrú demanem que s’estableixi un canal de comunicació urgent, un marc de diàleg permanent, entre els grups municipals que formen el Consistori, els i les responsables de coordinar les diferents àrees de l’Ajuntament i persones tècniques per cercar mecanismes adreçats a la lluita contra la violència masclista a la nostra ciutat. Plantegem unir forces per desenvolupar una campanya de sensibilització encarada a la població que serveixi d’alerta, detecció i prevenció d'actituds vinculades a la violència de gènere.