La CUP tanca la campanya ACTUEM! amb una jornada d'intercanvi de joguines

La candidatura valora molt positivament la campanya que ha portat a terme aquestes setmanes
 
Sota el nom d'ACTUEM!, el grup de treball de residus va engegar una campanya per fomentar el consum responsable i el compromís amb el Medi que s'ha conclòs amb la jornada d'intercanvi de joguines i un vermut popular. Aquesta activitat pretenia mostrar una alternativa real al consumisme i l'individualisme que s’accentua durant aquestes dates. La jornada va ser prou exitosa, i un bon nombre de joguines van poder ser intercanviades. Els més petits van triar i remenar mentre deixaven una de les seves joguines per compartir, i amés, van poder passar una bona estona dibuixant i pintant-se la cara. Cal dir que molta gent va portar joguines, simplement pel fet de cedir-les a aquest intercanvi, i perquè tal i com es va anunciar, totes aquelles joguines que no van ser recollides seran entregades properament a la PAH. Per agrair la col·laboració durant aquest acte, i la resta d'activitats de la campanya es va oferir un vermut popular. 

Aquest va ser el darrer acte de la campanya, que s'ha prolongat durant tot aquest desembre, i que es va iniciar amb una neteja dels Colls-Miralpeix. Una activitat que amb més d'una quarantena de persones va posar de manifesta el nul manteniment dels espais verds propers a la ciutat i la impunitat que viuen aquells que no cuiden l'entorn. La segona activitat va ser una xerrada celebrada a l'Ateneu on es va parlar de la 'Petjada Ecològica', i es va debatre sobre quina era l'afectació de l'activitat humana sobre el Medi. També es van donar les eines per poder calcular la petjada que cada individu genera. A part, aquesta campanya va anar acompanyada d'una moció que va ser aprovada pel Ple municipal, on es demanava una millor gestió dels residus per part de l'administració local. 

La valoració sobre aquesta campanya és molt positiva ja que s'han complert els objectius pel que fa a difusió de les idees, i també per la bona implicació de la militància i els simpatitzants de la CUP, però també de una bon nombre de ciutadans de la vila. A més, aquesta campanya ha posat de manifest la bona feina feta pels diversos grups de treball que la CUP té en marxa i que tracten aspectes diversos.

Finalment cal dir que l'objectiu de la campanya no es centra únicament en les dates de Nadal, i que la voluntat és que exercim aquest compromís amb el Medi al llarg de tot l'any. Amb petits gestos quotidians, i sobretot sent conscient que hi ha un altre model de societat que és respectuosa amb el Medi.

Seguim actuant!