La CUP organitza una xerrada-taller sobre la Petjada Ecològica

Serà el dissabte 14 de desembre a partir de les 19h a l'Ateneu Vilanoví, i forma part de la campanya ACTUEM!

A finals del mes de setembre els humans ja havíem gastat tots els recursos que la terra produeix en un any. Aquest és l'exemple més clar de que l'actual model de consum no és sostenible i que cal trobar alternatives i noves formes de conviure amb el planeta. A més, són alguns països els que esgoten els recursos de la majoria, de manera que dins d'aquest procés també es pot veure la gran desigualtat al planeta Terra. 

Per parlar de tot això, i per acostar-nos la problemàtica al nostre dia a dia, la CUP organitza una xerrada sobre “la petjada ecològica” en la que Jordi Mateu i Bernat Sanz, dos llicenciats en ciències ambientals i educadors ambientals a l'empresa Ecovita scp, ens ajudaran a analitzar la despesa de recursos que hi ha actualment a diferents nivells. A partir del coneixement què té en compte aquest càlcul i els seus resultat a nivell de països i mundial, observarem si és sostenible i quines repercussions té gastar més del que la terra pot proporcionar. També entrarem en el terreny més individual i es donaran algunes eines de càlcul per saber cóm podem millorar la petjada en la nostra vida.

Durant aquest mes de desembre, la CUP ha engegat la campanya sobre consum responsable i compromís amb el medi ACTUEM!. Aquest seguit d'activitats que engloba la campanya van portar a fer una exitosa neteja als Colls-Miralpeix a principis de mes. La campanya es clourà el proper cap de setmana amb una jornada d'intercanvi de joguines i un vermut popular. Serà el dissabte 21 de desembre a la Plaça dels Cotxes