El debat sobre la liberalització dels horaris comercials protagonitza el Ple de setembre

El primer Ple després de les vacances d'estiu s'ha celebrat aquest dilluns 9 de setembre, i malgrat que en un principi no hi havia molts punts a tractar, sí que s'ha allargat degut a la intensitat d'alguns debats que han sorgit.

El que més, ha estat el que ha fet referència a la liberalització dels horaris comercials, pel fet que diversos establiment de grans dimensions han estat obrint en dies festius, quan la llei limita aquesta obertura. A més aquest fet implica un cop dur al petit i mitjà comerç de la ciutat i també ve acompanyat d'un empitjorament de les condicions laborals dels seus treballadors pel fet de perjudicar la conciliació de la vida familiar i la laboral.  

Les mocions de la CUP han prosperat, si bé una d'elles ho ha fet només per l'abstenció de la resta de grups i el vot contrari del PP. Es tracta de la moció 'Països Catalans, nació completa', que defensava el reconeixement d'aquesta realitat nacional demanant que des de l'Ajuntament es faci tot el possible per fer present aquesta realitat entre els ciutadans. La segona moció tractava sobre la obligatorietat de l'ús del casc en les persones ciclistes que transiten pel nucli urbà. Des de la CUP entenem aquesta obligatorietat com una possible causa del descens en l'ús d'aquest vehicle, quan a més, la sinistralitat dins el nucli urbà és molt baixa. L'exemple de diverses ciutats europees on l'ús de la bicicleta està molt estès també corroboren aquesta idea, que ha comptat amb el suport de tots els grups, i amb l'abstenció del PP.  

De la resta de punts cal destacar l'aprovació definitiva de l'Ordenança de tinença d'animals, que després de la seva aprovació inicial i del període d'al·legacions ha quedat aprovada amb el suport de la candidatura independentista. També cal destacar l'aprovació de la moció presentada pel govern, elaborada per l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais contra l'homofòbia i la transfòbia.