Al Ple del juliol demanem un seguiment exhaustiu del deute i les inversions

A més, proposem que el Ple es posicioni contra la obligatorietat de casc per a ciclistes dins el nucli urbà i que l'Ajuntament de Vilanova doni suport a la campanya de boicot, desinversions i sancions (BDS) a Israel.

Aquestes són les tres mocions que presentem en el primer del plens que es celebraran aquest mes de juliol. La moció més destacada és la que fa referència al deute municipal. Demanem que es formi un grup de treball per poder redactar un informe en el qual es detallin, es relacionin i es dibuixin amb precisió tots els comptes relatius als deutes actuals de l’ajuntament i a les inversions superiors a 200.000 euros des de l’any en que hi hagi el primer préstec pendent fins a data de l’elaboració de l’informe. D'aquesta manera, podrem saber amb claredat quines despeses són les que encara arrosseguem en forma de deute municipal i quin ha estat el cost real de les inversions que s'han realitzat a la nostra ciutat.

A més, des de la CUP veiem amb preocupació la nova proposta de la Direcció General de Trànsit, que pretén fer obligatori l'ús del casc per als ciclistes que circulin pel nucli urbà. Des de la CUP entenem que aquest fet pot implicar el descens d'usuaris, i per contra, l'augment de l'ús d'altres vehicles que a més de ser contaminants són més perillosos. Diversos estudis demostren aquest fet, i si prenem l'exemple de ciutats modèliques en aquest sentit veurem com aquesta norma no és positiva.

Finalment, volem que l'Ajuntament de Vilanova es posicioni a favor de la campanya BDS, que promou el boicot, les desinversions i les sancions contra Israel commemorant el 65è aniversari de la Nakba. D'aquesta manera es vol deslegitimar i desprestigiar al règim israelià, amb mesures no violentes ni punibles, i es vol denunciar la injusta situació que pateix el poble palestí des de l'any 1948.

 

En aquests enllaços podeu llegir les mocions completes:

Moció pel seguiment del Deute Municipal

Moció sobre l'obligatorietat del casc per ciclistes urbans

Moció de suport a la campanya BDS contra Israel