L'Ajuntament de Vilanova demana la supressió de la Llei de Partits

En resposta a una moció d'urgència presentada pel regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú, Eduard Pinilla, els grups municipals de CiU, ICV i ERC es posen d'acord en demanar la supressió de la Ley Orgánica 6/2002 de 27 de juny, més coneguda com a Llei de Partits.


El regidor del Partit Popular va abandonar la sala quan el regidor de la CUP va llegir en veu alta el contingut de la moció relativa a la situació del País Basc, ahir dilluns 11 de febrer en el Ple ordinari. Va ser entrada d'urgència el mateix dia i, per tant, la moció va haver de passar primer el tràmit de ser admesa a discussió, tràmit que va superar amb els vots a favor de CUP, ICV, ERC i CiU.



No osbtant això, dels quatre punts que contenia la moció, només dos van tenir majoria al Ple per prosperar: demanar la supressió de la Llei de Partits, i fer saber aquest posicionament per escrit al Govern Espanyol, a la mesa del parlament Basc i tots els càrrecs electes de EHAK-PCTB i EAE-ANB.



Els altres dos punts que contenia la moció i que no van tenir prou suport demanaven que l'Ajuntament se solidaritzés formalment amb EHAK-PCTB i EAE-ANB i que donés suport a la convocatòria de vaga general a Euskal Herria per al proper dijous 14 de febrer, en resposta a les il·legalitzacions i empresonaments dels agents políticsi socials independentistes del País Basc.