Atemptat ecològic al camí del Mas de l'Artís


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha denunciat un presumpte delicte ecològic arran d'unes obres encarregades pel Consell Comarcal del Garraf al camí de Mas de l'Artís. Segons el grup polític, "l'arranjament ha malmès enormement l'entorn natural dels marges del camí i fins i tot ha destruït arbres i exemplars d'espècies protegides com el margalló".


La denúncia d'un veí de Vilanova i la Geltrú arran de les obres que es duien a terme per encimentar el camí de Mas de l'Artís ha provocat que la CUP hagi denunciat publicament les irregularitats d'una obra que forma part del Pla d'arranjament de camins rurals que realitza el Consell Comarcal del Garraf.



Segons la formació, "el que havia de ser un arranjament s'ha convertit en una destrucció sistemàtica de l'entorn del mateix camí". La CUP posa com a exemple del que anomenen un atemptat ecològic la mutilació d'arbres, sobretot pins. A més, les restes de la roca que s'ha picat en alguns trams és dipositada als vorals com si fos runa i es llença a petits barrancs. Però el que més ha indignat als membres de la CUP és que "s'han tallat i arrancat margallons, espècie emblemàtica i protegida de la comarca, i que per tant, els realitzadors de l'obra tenen l'obligació de respectar i trasplantar si és necessari".



La CUP portarà aquesta qüestió al ple de Vilanova de dilluns vinent mitjançant una moció d'urgència per denunciar els fets i exigir cinc punts:



1.- Fer els tràmits necessaris per aturar immediatament les obres del Camí del Mas de l'Artís.



2.- Restaurar en la mesura del possible tots aquells elements naturals que han estat danyats.



3.- Redactar i signar un nou conveni amb el Consell Comarcal on el criteri mediombiental sigui el més important a l'hora de la conservació dels diferents camins de la vila, i on només es pavimentin els camins quan no hi hagi cap altra solució.



4.- Fer un major seguiment per part de la Regidoria de Medi Ambient d'aquest ajuntament de les actuacions realitzades per altres institucions dins el terme municipal de Vilanova i la Geltrú.



5.- Fer una investigació de les males actuacions realitzades en les obres del Camí del Mas de l'Artís i demanar la depuració de responsabilitats en cas que es cregui convenient.