Les CUP demanen la dimissió de Saura i Boada


27.9.07 A les 12h d’aquest matí s’ha realitzat una roda de premsa al Col.legi de Periodistes de Catalunya de Barcelona, a càrrec de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). El motiu de la roda informativa ha estat la manifestació pública de la candidatura independentista de suport als processats per la crema de retrats del rei Juan Carlos i el rebuig públic a la institució antidemocràtica de la corona espanyola.



  Els portaveus de la CUP, Josep Anton Vilalta, regidor de Torà, i Carles Roca, també regidor de la CUP de Cardedeu, han transmès el posicionament dels càrrecs electes de la candidatura independentista respecte a la persecució de les activistats antimonarquiques d’aquests dies. Els dos portaveus també han emplaçat a la població pequè es mobilitzi en els actes de solidaritat amb els dos processats convocats en els propers dies, així com també han denunciat el fet que aquesta pressió policíaca i judicial s’estigui estenent als mitjans de comunicació, concretament en el cas dels fotògrafs que ha estat citats a declarar i a entregar el material gràfic del seu treball periodístic durant la cobertura de la notícia de les cremes de retrats.



Carles Roca ha llegit un comunicat conjunt dels regidors de la CUP (de Berga, Arbúcies, Arenys de Munt, Montesquiu, Capellades, Celrà, Biosca, Vilafranca del Penedès, Cardedeu, Mataró, Sant Celoni, Vic, Vilanova, Molins de Rei, Sallent, Torà, Sant Celoni, Valls, etc.) , en què s’emplaçava a estendre les mostres de solidaritat amb els encausats i es manifestava una posició pública de rebuig a la monarquia espanyola pel seu caràcter antidemocràtic i per la seva funció de pilar simbòlic de la dominació política sobre els Països Catalans.



Durant la roda de premsa, que també ha servit per donar recolzament a les diverses mobilitzacions populars de rebuig a la corona convocades per a les properes dates, s’ha denunciat el paper de la Conselleria d’Interior per la seva responsabilitat en la persecució de les idees polítiques i de les llibertats d’expressió i manifestació. Concretament se n’ha responsabilitzat Joan Saura, responsable d’Interior i diputat per IC-V, del fet que diversos independentistes hagin estat identificats, retinguts i processats per exercir una mostra d’expressió política contrària a la monarquia i, en el cas de les citacions a fotògrafs, pel fet d’haver coaccionat professionals del periodisme en una cacera de bruixes política.





Per saber-ne més:



www.llibertat.cat



22 regidors independentistes signen un text de solidaritat amb els acusats de cremar fotos dels Reis


Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) han exigit en el manifest 'Nosaltres també cremem la corona espanyola' la dimissió dels responsables polítics del Departament d'Interior, Joan Saura i Joan Boada, per la seva col·laboració amb l'Audiència Nacional en la identificació dels joves imputats per cremar les fotos del Rei i per la 'desmesura' dels diferents desplegaments policials dels Mossos d'Esquadra que ha patit la ciutat de Girona en les darreres setmanes. 

 




Així mateix, també demanen que es retirin els càrrecs oberts contra el militant banyolí imputat pels fets del 13 de setembre de Girona i l'aturada del possible procés judicial contra els independentistes de Figueres identificats el 22 del mateix mes.



Text de solidaritat

Els 22 regidors independentistes que van resultar escollits en les passades eleccions municipals per les CUP a diversos municipis de Catalunya han signat un manifest en solidaritat amb els acusats per cremar fotografies dels Reis.



El regidor de la CUP a Torà (Segarra), Josep Anton Vilalta, ha denunciat la "repressió de l'esquerra independentista i de la llibertat d'expressió" que, segons el seu parer, s'està exercint contra aquells que "simplement expressen la seva opinió".



Vilalta ha qualificat la monarquia de "sistema polític anacrònic" i ha puntualitzat que la formació política a la qual pertany no atorga "cap tipus de legitimitat a la monarquia".



El manifest de la CUP diu textualment que "en el cas dels Borbons espanyols, ens trobem davant una dinastia imposada per l'ús de les armes i l'ocupació militar de part del nostre país fa tres-cents anys i amb un cap d'estat, Joan Carles I, col·locat a dit pel dictador feixista Francisco Franco".