La CUP es queda sola criticant el repartiment de diners i càrrecs

En el Ple municipal del passat 30 de juny, Edu Pinilla, regidor de la Candidatura d'Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú va criticar durament que "hi ha més càrrecs de confiança que càrrecs electes" a l'Ajuntament. Més greu que això, però, és el repartiment de 6.000 euros extres per regidor que la Junta de Govern va aprovar, en concepte de "despeses de posada en marxa dels grups municipals".


En aquest sentit, Edu Pinilla va formular una pregunta per escrit al Govern en què es demanava quin sentit tenia repartir-se 144.000 euros entre els 24 regidors de l'Ajuntament, a banda dels diners que cada grup municipal percep per regidors i per grup. Cal recordar que la CUP no només ha criticat ambdós temes, els càrrecs de confiança dels partits a sou públic i els 6.000 euros "extres" per regidor electe, sinó que ha rebutjat ambdues ofertes. Ofertes que tota la resta de partits no han ni criticat ni, òbviament, rebutjat.



Edu Pinilla va considerar que la feina dels càrrecs de confiança la podrien desenvolupar perfectament treballadors de l'Ajuntament, els quals, a diferència dels càrrecs de confiança, passen unes oposicions i no són nomenats a dit ni per favors. La despesa que genererà l?ajuntament en concepte de càrrecs de confiança (càrrecs de partit a sou públic) pujarà a 328.000 euros/any, que sumat als 144.000 euros "extres" que l'Ajuntament ha repartit entre els grup municipals per "despeses de posada en marxa" sumen una xifra que "Vilanova no es pot permetre."



La CUP, doncs, és la única formació que no ha acceptat tenir un càrrec de confiança a sou de l'Ajuntament ni ha acceptat els 6.000 euros en concepte de "posada en marxa del grup municipal", tot i la paradoxa de ser l'únc grup municipal que s'estrena i que, per tant, sí que té despeses de "posada en marxa". En el mateix sentit, Edu Pinilla ha renunciat al seu sou de regidor, que dóna íntegrament als projectes de la Candidatura d'Unitat Popular i, per tant, no percep cap sou que no sigui el de la seva feina, tècnic comercial en una empresa.