Per la memòria històrica: rehabilitació del refugi antiaeri situat a la plaça de la Vila


La CUP vol recuperar la història de la ciutat per posar-la a l’abast duent a terme polítiques per preservar i desenvolupar la memòria històrica. Per això, una de les seves propostes és ll’obertura al públic i la restauració del refugi antiaeri que hi ha sota la plaça de la Vila i la creació d’un centre d’interpretació de la vida a la reraguarda durant la Guerra Civil.



La Candidatura d'Unitat Popular considera que és "l’última oportunitat de poder recollir testimonis directes d’aquella guerra i de poder explicar la vida a la ciutat i algunes experiències personals durant la guerra".



La formació creu que l'execució d'aquesta proposta seria "un homenatge molt millor a les víctimes de la guerra que no pas un monument o un monòlit situat a qualsevol plaça de Vilanova". A més, apunten que "d’aquesta manera s’aconseguiria que la Guerra Civil no sigui vista per als joves com una guerra més de les que surten als llibres" i que siguin conscients "del patiment que va suposar, de com va quedar el país i de tot el que es va perdre en aquella guerra, per tal d’evitar que es tornin a repetir uns fets com aquells en el futur".


Notícia de: www.vilanovadigital.com