La CUP proposa crear un viver d'empreses


La Candidatura d’Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú proposa crear un viver d’empreses i un polígon de micro-naus i oficines a Vilanova per a fomentar l’auto-ocupació.



Moltes de les multinacionals que es van instal·lar a Catalunya, en aquests moments estant marxant a la recerca de mà d’obra més barata a països de baix cost.



Un dels factors principals de la marxa d’aquestes empreses, és que tenen la seva seu fora de Catalunya i que per tant les decisions es prenen des d’altres països, i des de l’administració pública s’hi pot fer ben poc.


 


Des de la CUP s’aposta per, deixar de donar subvencions a les multinacionals estrangeres, i invertir aquests diners en crear un teixit empresarial propi. Per aquest motiu proposem crear un viver d’empreses que aposti per a les iniciatives dels ciutadans de Vilanova i la Geltrú.


 


L’assessorament de les iniciatives seria suportat pel Centre de Formació Ocupacional  La Paperera i s’implicaria l’Escola Universitària Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, per a donar suport tècnic a les idees empresarials.



D’aquesta manera, s’aconseguiria l’auto-ocupació i la creació de noves empreses solides on les decisions es prenguin des de la proximitat.


 


Avui en dia, les empreses amb major valor afegit, no son les que tenen locals amb  més metres quadrats de superfície. Per això des de la CUP també es proposa crear un polígon de micro-naus i oficines per a autònoms i empreses amb un requeriment d’espai reduït, i així evitar un altre “polígon il·legal solicrup” a la ciutat.


 Resumint, amb aquesta proposta aconseguiríem: -         Crear auto-ocupació.-         Donar suport i assessorament a les iniciatives empresarials de la ciutat.-         Crear empreses amb seu a la ciutat.-         Adequar espais per a petites empreses i evitar molèsties als veïns. -         Seguir donant l’assessorament a les empreses perquè en el futur tinguem un teixit empresarial propi i així generar llocs de treball estables i amb valor afegit.