Proposta de centre cívic als jutjats del c/Sant Joan


La Candidatura d'Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú proposa convertir els vells jutjats del carrer de Sant Joan en un centre cívic pels veïns de Centre Vila i del Casc Antic i també convertir el seu pati en una plaça amb un parc infantil.



Properament s’obrirà el Palau de Justícia de Vilanova i la Geltrú, un nou edifici situat a la ronda Ibèrica. D’aquesta manera s’alliberarà l’edifici dels jutjats i el registre civil del carrer Sant Joan. L’ajuntament de Vilanova i la Geltrú té previst convertir aquest edifici en oficines municipals, però des de la CUP creiem que amb la propera ampliació de l’ajuntament hi haurà suficient espai per a oficines municipals i que aquest singular edifici ha de ser pels ciutadans de la ciutat.


 


Des de la CUP s’aposta per convertir aquest edifici en un Centre Cívic pels veïns del centre i el casc antic, ja que amb la futura obertura dels nous Centres Cívics del Molí de Vent i La Geltrú, converteix els barris del centre en els únics sense aquest servei públic.


 


A més a més, la CUP proposa que el pati de l’edifici que actualment s’utilitza per l’estacionament dels cotxes dels jutjat, es reconverteixi en una plaça pública amb un parc infantil, que aprofitant l’actual format de pati, en hores nocturnes estigui tancat.


 


D’aquesta manera, s’aconseguiria un espai lúdic pels infants, ja que hi ha una manca d’aquest tipus d’espai, al no haver-hi cap parc infantil en aquesta zona de la ciutat.


 Resumint, amb aquesta proposta aconseguiríem: -         Donar els serveis d’un Centre Cívic als veïns del centre de la ciutat-         Descongestionar el Centre Cívic de Sant Joan, que ens aquests moments està sobresaturat, ja que és el més proper al centre de la ciutat.-         Obrir una nova plaça pública a la ciutat-         Donar als infants un lloc on poder jugar amb tranquil·litat en una zona on no hi ha cap parc infantil.