La CUP de Vilanova proposa convertir l'església del Josepets en el Museu de la Festa


La Candidatura d’Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú proposa l’adequació del de l’espai de l’Església dels Josepets (annexa a l’Hospital Sant Antoni Abat) per reconvertir la infraestructura existent en un espai dedicat a les festes de la ciutat.



És per tothom conegut que l’església dels Josepets pateix un estat d’abandonament, molt semblant al que patia el Teatre Apolo. L’estat d’aquest singular edifici de la ciutat és visible des de l’exterior però encara més des de l’interior, on el seu manteniment estructural és nul.



Actualment no s’hi realitzar cap activitat religiosa i només serveix de magatzem per desar-hi material de l’hospital com llits, matalassos, armaris i tauletes de nit. I des de fa anys també si guarden en un racó, els Gegants grossos de Vilanova, els Gegantons de Vilanova, els Gegants de la Geltrú i les tres Mulasses de la ciutat.



Sembla que des de l’ajuntament no s’ha tingut en compte aquest edifici arquitectònicament tant singular i tant visible des de la ronda Ibèrica, a l’hora de planificar la rehabilitació del nucli antic de la ciutat.



Des de la CUP s’aposta per crear el Museu de la Festa de la ciutat de Vilanova i la Geltrú a l’església dels Josepets. La proposta és la rehabilitació de l’església dels Josepets per exposar i guardar correctament els elements més singulars de les principals festes de la ciutat: els Tres Tombs, Carnaval i Festa Major.



D’aquesta manera els Josepets estaria destinat a conservar els elements festius de la ciutat on els infants de les escoles i forans podrien visitar i així conèixer més profundament les tradicions festives i culturals de la ciutat.



Com a exemples podríem posar els Museus de les festes de: Vilafranca, Sitges, Morella, Elx, Tarragona i Alcoi, entre d’altres.



La nau central de l’església es podria convertir en una sala d’audiovisuals on mitjançant la projecció d’un film es podria repassar el passat i present de les festes de la ciutat.



Aquest Museu podria dependre del Museu Romàntic Can Papiol, i així crear un eix d’infrastructures culturals entre el Museu Romàntic Can Papiol, La Sala i els Museu de la Festa.



Resumint, amb aquesta proposta aconseguiríem:



-Mantenir en un estat adequat un edifici històric de la ciutat.

-Crear un pol d’atracció del turisme cultural. Complimentant l’oferta museística de la ciutat.

-Promocionar les festes de la ciutat a les escoles i als visitants

-Conservar adequadament tots els elements festius de la ciutat.