La CUP de Vilanova creu que la mobilitat urbana ha de ser una prioritat


La CUP expressa en roda de premsa les línees bàsiques del seu programa de mobilitat urbana, i més en concret, la seva aposta per una Pla Integral de la Bicicleta.

Sense la voluntat de treure-li importància a la iniciativa del govern, la CUP s'ha pronunciat en els darrers dies sobre el nou carril bici de Vilanova i les polítiques en mobilitat urbana. Consideren que la iniciativa presenta diverses deficiències, com ara el fet de tenir un traçat irregular.



La CUP assegura que les iniciatives que ha impulsat el govern per pacificar el trànsit al nucli urbà són un principi, però creu que arriben massa tard i amb un clar interés electoralista. Pel que fa al carril bici, diuen que segueix un «traçat irregular», que «s'han deixat coses per ser útil» i «es converteix en una cursa d'obstacles».



Des de la CUP es considera que Vilanova té tres temes que s'han de prendre com a prioritats de l'acció de govern: una mobilitat urbana agressiva, dèficit de polítiques mediambientals i falta d'aparcament. Per això creuen que s'ha d'impulsar l'ús de la bicicleta. En aquest sentit, proposen una serie d'actuacions per fomentar aquest vehicles:

pàrquings vigilats aprofitant l'actual xarxa d'aparcaments municipals i d'altres com ara el de l'estació de trens; crear una xarxa de carril bici que estigui segregada del trànsit, comunicada entre si i que sigui segura; fer un parc municipal de bicicletes amb l'objectiu que tothom pugui accedir a una bicicleta i un parc públic de bicicletes de lloguer.



La Candidatura d'Unitat Popular de Vilanova també ha valorat el pla per a la convivència que ha posat en marxa recentment l'Ajuntament, del que diuen que és una iniciativa publicitària i buida de contingut. Malgrat tot, consideren que arriben tard, després de set anys, igual que les accions al voltant de la joventut que es van presentar fa 15 dies, amb clara intenció electoralista.